RUDERSDAL KOMMUNE

 

ARKITEKTUR OG GRØNNE SKOVE

Arkitekterne valfarter til rådhuset i Rudersdal. Fra Chile, fra Japan, fra Spanien – fra hele verden. De vil se Arne Jacobsens berømte bygning fra 1942, hvor alt er designet af mesteren selv – fra det genkendelige gråmarmorerede ydre til de indvendige ure, gardiner, håndtag og lamper.
Det unikke univers har flere gange været location for film – og tv-produktioner, fx Ole Bornedals “Dybt Vand” og Per Flys “Arven”.

SUKKENES BRO
Kommunen rummer også andre arkitektoniske perler, fx de runde haver tegnet af C. Th. Sørensen i 1949 og ”Sukkenes Bro” i Birkerød tegnet af Egon Fischer i 1980. Selve Birkerød by er en idyllisk oase med bugtet bymidte og smuk landsbykirke, som senest er brugt i DR-serien Arvingerne.

PÅ GRÆNSEN MELLEM BY OG NATUR
Rudersdal Kommune er både bymiljø og flotte naturområder. Kommunen ligger der, hvor Københavns forstæder hører op og Nordsjællands skove, søer og åbne landskaber begynder. Her er grønt så langt øjet rækker, med ranke kongebøge, gennem dale og bakker – og med malerisk flotte områder langs Furesøen, Sjælsø, Mølleåen og Øresund.

Rudersdal Kommune bidrager til Copenhagen Film Fund og håber at trække flere store filmproduktioner til regionen. Det fremmer den regionale udvikling, men vi håber også at de øgede aktiviteter kan gavne vores lokale virksomheder, der på den måde kan udvikle sig og være med til at skabe vækst.

 

KONTAKT

Borgmestersekretær
Martin Garling
Tlf: 46 11 11 02
Email: maga@rudersdal.dk

 

Rudersdal Rådhus
Raadhus2-PJ-2008

Rådhusets forhal
Rådhus 1

Skodsborgruten
Skodsborgruten09-2

Sukkenes Bro
Sukkenes bro

De Runde Haver
De runde haver3