DET SKER NU

 

Fonden afholder Master Classes med skabere af amerikanske hitserier

04 aug 2016, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

Copenhagen TV Festival og Copenhagen Film Fund er værter, når fire af amerikansk tv-dramatiks absolutte sværvægtere besøger Danmark under den kommende Copenhagen TV-Festival 17.-19. august.

Det drejer sig om Daniel Zelman (en af skaberne bag tv-serien Bloodline), Sarah Treem (hovedforfatter og skaber af tv-serien The Affair og producer på House of Cards), Warren Littlefield (produceren bag tv-serien Fargo) og Jay Carson (politisk rådgiver på House of Cards).

 

Copenhagen TV Series Masterclasses
Samtidig kan Copenhagen TV Festival og Copenhagen Film Fund for første gang præsentere arrangementet Copenhagen TV Series Masterclasses, som finder sted den 17. august på Den Danske Filmskole og udgør den første dag på Copenhagen TV Festival.

Copenhagen TV Series Masterclasses er en eksklusiv event, hvor 150 forfattere, instruktører, producere og broadcastere fra de nordiske lande deltager i tre masterclasses med internationalt anerkendte kreative indenfor tv-drama produktion.

 

Støtter op om talentudviklingen i Skandinavien
Formålet med Copenhagen TV Series Masterclasses er at styrke de dygtigste kreative talenter i den nordiske tv-drama industri i deres netværk og viden. Ikke alene vil de møde og lære fra hinanden – de får også en unik mulighed for at møde og lære fra nogle af verdens dygtigste i deres branche.

Også udvalgte studerende fra Den Danske Filmskole, Super16, SDUs manuskriptlinje og 18 Frames er tildelt adgang.

 

Begejstring hos filmfonden
Direktør Thomas Gammeltoft fra Copenhagen Film Fund udtaler:

”Udover at investere i større internationale og danske produktioner, er et af fondens vigtigste formål at skabe videns- og erfaringsudveksling mellem dansk og udenlandsk film- og tv-produktion, og at vi har fået fire så prominente tv-navne hertil, tror jeg kan være en stor inspirationskilde for mange i branchen.”

Daniel Zelman, Sarah Treem, Warren Littlefield og Jay Carson vil alle være æresgæster ved Copenhagen TV Festivals åbningsreception hjemme hos den amerikanske ambassadør Rufus Gifford, hvor mere end 500 inviterede gæster fra den danske film- og tv-branche vil være til stede til en Open Air screening af The Affair og picnic.

Det er Producentforeningen, som står bag Copenhagen TV Festival.

 

Folkene bag tv-serierne Bloodline, House of Cards, Fargo og The Affair
Manuskriptforfatteren Daniel Zelman er én af de tre skabere bag den roste og populære Netflix-serie Bloodline, som henover sommeren er blevet fornyet med en tredje sæson. Han fortæller på Copenhagen TV Festival og Copenhagen TV Series Masterclasses, hvordan serien er skabt og hvordan samarbejdet mellem han og de to andre med-skabere, Brødrene Kessler, foregår.

Sarah Treem er skaberen af hitserien The Affair, som hun selv har skrevet en del afsnit til og er showrunner på. Hun har også været producer på House of Cards og skrevet manuskript til flere episoder. Hun kan ligeledes opleves på både Copenhagen TV Series Masterclasses og Copenhagen TV Festival.

Executive producer Warren Littlefield er manden, der fik idéen til at skabe en tv-serie ud af Coen-brødrenes succesfilm Fargo. Han var Entertainment President for NBC i 90’erne, hvor kanalen købte og sendte populære serier som Friends, Will & Grace og ER. Han vil på både Copenhagen TV Festival og på Copenhagen TV Series Masterclasses fortælle om arbejdet med at realisere Fargo, som er en af de senere års mest anmelderroste og succesfulde amerikanske tv-serier.

Sidst men ikke mindst kommer den amerikanske politiske rådgiver Jay Carson, som siden første sæson af House of Cards har været garant for, at de politiske plots og twists gav mening i forhold til virkeligheden. Som mangeårig politisk toprådgiver i Washington har han tidligere bl.a. arbejdet på Hillary Clintons præsidentkampagne i 2008 og været kommunikationsdirektør for Bill Clinton. På Copenhagen TV Festival vil han i et interview med USA's ambassadør Rufus Gifford fortælle om sit arbejde på House of Cards. Privat er han gift med Sarah Treem.

Alle fire navne er inviteret til Danmark af Copenhagen TV Festival i samarbejde med Copenhagen Film Fund for at inspirere og styrke relationen mellem den danske og internationale tv-branche.

 

Se det fulde festival-program og læs mere om Copenhagen TV Festival her.