DET SKER NU

 

Lars von Trier offentliggør hovedroller til “THE HOUSE THAT JACK BUILT”

02 nov 2016, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

Matt Dillon og Bruno Ganz indtager hovedrollerne i Lars von Triers næste film "The House That Jack Built", som skal optages delvist i Hovedstadsregionen

Lars von Trier afslører i dag de første hovedroller i hans næste film THE HOUSE THAT JACK BUILT. Hovedrollen som seriemorderen Jack spilles af den amerikanske stjerne Matt Dillon.

Overfor Matt Dillon indtager schweizisk Bruno Ganz rollen som den mystiske Verge, der udforsker og udfordrer hovedrollen Jacks tanker og handlinger gennem en tilbagevendende dialog.

Copenhagen Film Fund har lagt sin til dato største investering i filmen, og ser med glæde på den gavmilde tilstrømning af prominente internationale skuespillernavne, som følger en stjerneinstruktør som Lars von Trier.

"Det er med stor glæde, at vi kan præsentere Matt Dillon og Bruno Ganz. De to herrer har på hvert deres tidspunkt været milepæle i min ungdommelige filmiske udvikling. Udover at være et epokegørende match er de hver især fremragende skuespillere og falder helt naturligt ind i "min filmiske familie". Jeg ser med glæde og stolthed frem til arbejdet med dem." udtaler Lars von Trier.

THE HOUSE THAT JACK BUILT følger den højt intelligente Jack over en periode på 12 år og introducerer de mord som er definerende for Jacks udvikling som seriemorder. Vi oplever historien gennem Jack, mens han postulerer, at hvert et mord han begår er et kunstværk i sig selv. Selvom politiet langsomt nærmer sig Jack, løber han større og større risici i jagten på at skabe det ultimative kunstværk.

Yderligere cast, herunder fire prominente kvinderoller, besættes snart.
Optagelserne finder sted i Trollhättan i Sverige og i København.

 

Matt Dillon
Siden sit gennembrud i The Outsiders har Matt Dillon vist sig at være en af ​​de mest mangfoldige skuespillere i sin generation, blandt andet med en løssluppen præstation som privatdetektiv i There's Something About Mary. Han vandt en IFP Spirit Award først for sin kantede præstation som narkoman i Gus Van Sants Drugstore Cowboy, og sidenhen for sit fængslende portræt af en racistisk betjent i den kritikerroste Crash. Sidstnævnte indbragte ham desuden nomineringer til en række præstigefyldte priser, herunder både en Golden Globe og en Oscar. Senest har han spillet hovedrollen i den amerikanske tv-serie Wayward Pines.

 

Bruno Ganz
Bruno Ganz har haft en fremtrædende karriere i især tysksprogede film- og tv-produktioner, og havde sit store gennembrud i Sommergäste fra 1976. Han har arbejdet med en lang række international anerkendte instruktører som Werner Herzog, Wim Wenders og Francis Ford Coppola, og er kendt fra bl.a. Wings af Desire og Pane e tulipani. Bruno blev for alvor kendt for hans anmelderroste portræt af Adolf Hitler i Der Untergang, og i 2010 modtog han en Lifetime Achievement Award ved European Film Awards.

 

THE HOUSE THAT JACK BUILT produceres af Zentropa Group i co-produktion med Film i Väst, Copenhagen Film Fund, Slot Machine, med støtte fra Det Danske Filminstitut, Det Svenske Filminstitut, Nordisk Film & TV Fond, CNC, Film- und Medienstiftung NRW, Eurimages, The Media Programme of the European Union, og i samarbejde med DR, Nordisk Film Distribution, Concorde Filmverleih, Potemkine, Les Films du Losange, SVT. Internationalt salg ved TrustNordisk.

 

For yderligere information om filmen kontakt:

Zentropa Group
Lasse Mucha Andersen
lasse.andersen@filmbyen.com