DET SKER NU

 

Dansk premiere: Tysk seersucces showcaser Bornholm

04 nov 2016, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

I aftes havde den tyske ZDF-produktion "Schweigeminute" dansk premiere på Bornholm, hvor størstedelen af filmens eksteriør-scener er optaget.

TV 2 Bornholm stod klar med rød løber og rullende kameraer, mens biografen Scala Gudhjem på kort tid blev fyldt til randen med bornholmske lokalpolitikere, erhvervsdrivende og statister – alle spændte på at se deres ø agere baggrund for filmatiseringen af Siegfred Lenz’s bestseller ”Schweigeminute” (dansk titel: Et Minuts Stilhed). 

Der blev brugt over 100 bornholmske statister under 13 dages optagelser på øen, og på rollelisten findes foruden de store tyske skuespillere Jonas Nay og Julia Koschitz i hoverollerne også danske Thure Lindhardt.

Filmen er produceret af produktionsselskabet Moovie for den landsdækkende tyske tv-kanal ZDF. Produktionsselskabet ledte længere efter den rette location til filmen. Den fandt de på Bornholm. Med hjælp fra en investering fra Copenhagen Film Fund blev filmen lagt på den danske klippeø og sammen med den et forbrug på 1,8 mio. kr.

Filmens tyske premiere på ZDF mandag den 31. oktober trak 4,2 mio. seere, fulgt af flotte anmeldelser i tyske aviser med særligt rosende ord om produktionens scenografi og den rå, charmerende klippeø.

Bornholm Kommune har siden 2016 været en del af Copenhagen Film Funds bidragsyderkreds, hvorfor Fonden ligesom med de resterende medlemskommuner via investeringer sørger for at tiltrække film og tv-produktioner dertil.

"Schweigeminute" har dansk tv-premiere på lørdag den 5. november kl. 19.40 på TV 2 Bornholm.

 

Læs mere om filmen her.