DET SKER NU

 

Copenhagen Film Fund investerer i afslutning på verdenskendt Tv-serie

07 apr 2017, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

Fjerde og definitivt sidste sæson af den dansk/svenske krimiserie ”Broen” optager i disse dage i København. Dette blandt andet ved hjælp af engagement fra Copenhagen Film Fund

 

På baggrund af et dansk forbrug på 12,7 millioner og sin status som en af Nordens mest profilerende serier, investerer fonden 3,5 millioner kroner i fjerde sæson af tv-serien ”Broen”. Den danske investering bidrager til, at sæsonen både har flere danske filmarbejdere bag kameraet end tidligere, samt at en større del af handlingen udspiller sig i København.

Ligesom i ”Broen III” er Sofia Helin og Thure Lindhardt de to hovedrolleindehavere, som henholdsvis den svenske kriminalbetjent Saga Norén og hendes danske modstykke Henrik Sabroe. Danske Rumle Hammerich instruerer fire af sæsonens otte afsnit.

 

Verdensomspændende succes
Siden danske Nimbus Film og svenske Filmlance International producerede første sæson af ”Broen” i 2011, har serien løbende udbygget sin internationale succes. Den anden og til dato mest succesrige sæson er solgt til 178 territorier rundt om i verden og tredje sæson var i 2015 den højest-ratede tv-serie på den engelske Tv-station BBC4.

Seriens verdensomspændende succes har ligeledes resulteret i, at historien er købt til genindspilning i USA/Mexico, Frankrig/England og senest i Rusland/Estland, hvor et lig dukker op på Narva-broens grænsestreg, som forbinder de to lande.

 

Fra 16 til 26 millioner
Investering i en tv-serie som ”Broen” har vist sig som en god forretning for den danske hovedstadsregion. Copenhagen Film Funds involvering i ”Broen III” forpligtede til et dansk minimumsforbrug på 16,6 millioner kroner, men endte grundet meromkostninger på 26 millioner kroner. Fonden har af samme årsag en stigende interesse i at tiltrække og investere i internationale tv-serier.

Tv-serier har ofte et stort forbrug grundet de mange afsnit og lange optageperiode. Med ”Broen III” oplevede vi et forbrug på seks gange fondsinvesteringens størrelse og på vores seneste investering i Red Arrow-produktionen ”Embassy Down” hele ni gange investeringen. Vi fortsætter selvfølgelig med at investere i spillefilm, men vil også begynde at kigge i retning af Tv-serier,” siger Thomas Gammeltoft direktør i Copenhagen Film Fund.

For at opnå investering fra Copenhagen Film Fund skal udenlandske produktioner forbruger minimum 2,5 gang investeringens størrelse. Det resulterer i, at der i dag kommer 3,2-5,8 kroner retur til hovedstadsområdet for hvert kroner fonden investerer. Et beløb Thomas Gammeltoft forventer vil stige i de kommende år ved en større satsning på Tv-serier.

 

Foruden Nimbus Film og Filmlance International produceres ”Broen” i co-produktion med Danmarks Radio, Sveriges Television, ZDF, ZDF Enterprises, Film i Skåne, NRK, Lumiere Group, Copenhagen Film Fund, Ystad-Österlen Filmfond og støttes af EU’s Creative Europe Programme og Nordvision.

 

Foto kreditering: Carolina Romare