MAGIC HOUR FILMS

 

 

CO-PRODUKTION HAR PÅ MANGE MÅDER VÆRET NØGLEN

TIL MIN PROFESSIONELLE SUCCES.

 

Jeg brød igennem som producer med filmen ’300 Mil til Himlen’ (1989), der var en dansk/polsk/fransk co-produktion, som vandt en masse internationale priser bl.a. Cannes junior. Utallige samarbejder på tværs af grænserne er siden fulgt efter – både fiktion og kreative.  Co-produktioner er kunstnerisk givende og udviklende, de er forretningsmæssigt fornuftige og inspirerende, og de er en, nødvendighed.

 

Finansiering af  film er blevet stadig mere kompliceret og fragmenteret, og det er ikke ualmindeligt på mit felt at have op imod 25-30 finansiører på en enkelt film.  At skulle imødekomme og kombinere et utal af forskellige krav og regler fra forskellige finansiører – uden at sætte filmprojektets kunstneriske integritet overstyr - er en jonglerings-bedrift. Danske filmproducenter har været utroligt dygtige til at udnytte de internationale muligheder, og de har hentet langt flere midler til landet, end der er givet ud, hvilket er en medvirkende faktor til filmbranchens markante bevågenhed i international sammenhæng.  For at dette fortsat skal være muligt i vores lille sprogområde, er det vanvittig vigtigt at vi har noget at tilbyde, der gør os konkurrencedygtige.  Vi er en meget professionel branche, men ikke så konkurrencedygtige på priser og lønninger, hvis man f.eks. sammenligninger med Syd- og Østeuropa,  så attraktive støttemuligheder med et minimum af bureaukrati er en uvurderlig faktor i det store regnskab.

 

I den sammenhæng er Copenhagen Film Fond – der både har noget at tilbyde udlandet, og som samtidig skaber vækst og omsætning i regionen og samarbejdsmuligheder for danske producenter – et fantastisk initiativ. Derfor støtter jeg sammen med en række andre dokumentarfilmproducenter op om fonden.  Det Magic Hour Films kan tilbyde udenlandske partnere er co-produktion og rådgivning både på fiktion og dokumentarfilm, baseret på 35 års erfaring og et særdeles godt netværk både i og udenfor landet.

- LISE LENSE-MØLLER

 

KONTAKT

Lise Lense-Møller
Tlf.: +45 3964 2284 / +45 4031 423
Email: llm@magichourfilms.dk

 

FINAL CUT FOR REAL APS

Final Cut for Real ApS støtter Copenhagen Film Fund, fordi vi gerne vil styrke filmindustrien i København, og fordi vi mener, det er vigtigt, at fonden får et bredt sigte, der også omfatter dokumentarfilm. Danske dokumentarfilm er kendt verden over for høj kvalitet og nytænkning. De fleste af filmene produceres som internationale co-produktioner og det danske dokumentarfilmmiljø er derfor yderst internationalt orienteret. En stærk regional fond kan være med til at styrke det internationale samarbejde, der allerede er i gang, yderligere.

Final Cut for Real producerer high-­end kreative dokumentarfilm til det internationale marked. Vores tilgang er at være nysgerrige og dristige og at arbejde med instruktører med seriøse kunsneriske ambitioner. Vi sætter ingen emnemæssige eller geografiske begrænsninger, men søger interessant historier, stærke karakterer og dybdegående social analyse, meget gerne med humor. Vores tre producere, Signe Byrge Sørensen, Anne Köhncke og Monica Hellström, arbejder meget tæt med instruktørerne fra idestadiet til den endelige film. Vi dækker et bredt spekter af udviklings- og produktionserfaring, og arbejder med unge talenter samt etablerede kræfter for at skabe et kreativt og energisk mix af erfaring og nye tilgange til dokumentarfilmen.

 

Seneste titler inkluderer:

”The Act of Killing” (Joshua Oppenheimer, 2012)

”The Human Scale” (Andreas Dalsgaard, 2012)

”Chikara - The Sumowestler's Son” (Simon Lereng Wilmont, 2013)

“En god død” (Estephan Wagner, 2013)

”Traveling with Mr. T” (Dalsgaard & Lereng Wilmont, 2012)

 

KONTAKT

Anne Köhncke

Email:anne@final-cut.dk

www.final-cut.dk

 

Oscar Film ApS
v/Anders Skotlander
Gasværksvej 5
9000 Aalborg

 

Danish Documentary Production
v/ Sigrid Dyekjær
c/o Duckling
Sankt Annæ Plads 10 B
1250 København K
Helle Faber <faber@madeincopenhagen.net>

 

Upfront Films
v/Henrik Veileborg
Ved Hegnet 27
3050 Humlebæk

 

Plus Pictures ApS
v/Mette Heide
Vester Voldgade 83, 1.
1552 København V

 

Made in Copenhagen ApS
v/ Helle Faber
Ryesgade 106A, 2.
2100 København Ø

 

Hansen & Pedersen Film og Fjernsyn ApS
v/Malene Flindt Pedersen
Fælledvej 9, 2.tv.
2200 København N

 

Final Cut for Real ApS
v/ Signe Byrge Sørensen
Forbindelsesvej 7
2100 København Ø

 

Sonntag Pictures 
v/ Sara Stockmann
Herluf Trolles Gade 26 A, st.tv.
1052 København K