title

PRODUKTIONER

 

“Et Minuts Stilhed”


PITCH

”Et Minuts Stilhed” udspiller sig i 1950’erne i den tyske fiskerby Hirtshafen, hvor der finder en mindehøjtidelighed sted på det lokale gymnasium til ære for skolens unge engelsk lærerinde Stella Petersen. For en af hendes elever var Stella dog mere end blot en lærerinde, hun var hans første kærlighed. Fra 18-årige Christians synspunkt genoplever vi en magisk sommeraffære mellem to unge mennesker, der ender brat og tragisk, men som gennem døden forvandles til udødelighed.

Lige før slutningen af sommerferien, forelsker den 18-årige stenfiskersøn, Christian Voigt, sig i sin nye engelsklærerinde Stella.

På den traditionelle Hirtshafen havnefest vinder Christian hendes opmærksomhed og hengivenhed. Selvom Stella forsøger at distancere sig og påtage sig ansvaret som lærer, begynder Christian og Stella at mødes i smug – også efter skolen genoptages. De bruger de sene sommerdage på sejlture, hemmelige ture til stranden og skjulte blikke. Men som ugerne går, bliver deres møder sværere at skjule – i skolen, men også for deres familier.

Tragedien rammer, da Christian er vidne til, at hans elskede Stella bliver slynget overbord og dødeligt såret under en stormfuld sejltur. Stella dør et par dage senere af sine kvæstelser før Christian får anledning til at sige ordentligt farvel.

Under "et minuts stilhed" afholdt på skolen, alene med sin hemmelighed blandt de andre sørgende, ser Christian tilbage på sin første kærlighed - en flygtig kærlighed, som var fuld af tvivl, frygt og usikkerhed lige såvel som af håb, lethed og overvældende lykke.

Filmen er en øm kærlighedshistorie om en tid, og alligevel taler den til enhver tid: som en historie om at vokse op og være en voksen, en historie, der kontrasterer møderne, der er ladet med subtil erotisk spænding og flimrende romantik med oplevelsen af et pludseligt tab og smertefuld sorg. Sat i den tidløse fiskerby, som den kan have eksisteret i slutningen 1950'erne, fortæller filmen historien med et stærkt fokus på visuel sanselighed og på de to hovedpersoners unikke følelsesmæssige oplevelse.

 

CASTChristian Voigt:

Stella Pedersen:

Vilhem Voigt:


Jonas Nay

Julia Koschitz

Uwe Preuss

 

HOLD


Instruktør:

Manuskriptforfatter:
 
 


Producere:

 
DOP:

Production Designer:


Thorsten Schmidt

André Georgi & Claudia Kratachvil
(Af Siegfred Lenzs bestseller-roman)

Oliver Berben & Sarah Kirkegaard

Hannes Hubach

Jerome Latour

 

FAKTA


Producent:

Co-producent/production service:

Format:

Genre:

Sprog:

Produktionens CPH spend:

Fondens investering:


Moovie GmbH

Copenhagen Production Service

Spillefilm

Romantisk drama

Tysk

1,8 mio. DKK

520.000 DKK
Forventet premiere:


05. november 2016