DET SKER NU

 

Stjerner på den røde løber i København

16 jan 2018, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

I aften gæster stjerneskuespillerne Ben Kingsley og Theo James København i anledning af verdenspremieren på Per Flys internationale thriller DOBBELTSPIL. Det danske selskab bag filmen er allerede i gang med deres næste stjernespækkede film, der ligesom den forgående delvist skal indspilles i København

 

Den 16. januar vil ivrige fans og international presse stå på tæer ved den røde løber foran Imperial Biograf for at få et glimt af Oscar-vinder Sir Ben Kingsley og britiske shooting star Theo James. De to Hollywood-skuespillere kommer til København i anledning af gallapremieren på Per Flys internationale thriller DOBBELTSPIL.

Filmen udspiller sig i hhv. New York og Irak, men indspillede ved hjælp af finansiering fra Copenhagen Film Fund centrale scener i København, hvor studiefaciliteterne hos Filmstationen for en kort stund blev omdannet til FN’s hovedkvarter og kongressal.

Danske projekter med internationalt sigte
DOBBELTSPIL er den prisbelønnede instruktør Per Flys første engelsksprogede film, men angiveligt ikke den sidste. Kombinationen af et dansk kreativt hold og internationale stjerner og locations står helt centralt i udviklingsstrategien for det danske produktionsselskab bag DOBBELTSPIL.

”Creative Alliance har en målsætning om at skabe artistiske, stærke spillefilm og tv-serier, som kan nå verden rundt både til det skandinaviske og internationale publikum. Dansk film og TV har et virkelig flot ry, så vi bliver taget utroligt godt imod ude i verden. Herhjemme er vi gode til at tro på vores materiale og visioner, hvilket gør os modige og villige til at tage chancer, og dermed interessante som samarbejdspartner for selskaber, kreative og finansiører i udlandet,” udtaler Malene Blenkov, producer og direktør i Creative Alliance.

De internationale ambitioner og samarbejder på tværs af Danmarks grænser er netop det Copenhagen Film Fund tilskynder og ønsker at støtte op om hos danske produktionsselskaber.

Det er vigtigt for Copenhagen Film Fund at bakke op om større danske projekter, som sigter internationalt, da det højner de hjemlige kompetencer og det kreative udsyn. Derfor passer det perfekt at investere i Per Flys første danske spillefilm i det internationale farvand. Det er på alle måder et interessant projekt med stor international finansiering og potentiale ikke mindst grundet navne som Ben Kingsley og Theo James på skuespillerlisten,” forklarer Thomas Gammeltoft, direktør i Copenhagen Film Fund.

Nyt stjernespækket projekt
Creative Alliance har allerede deres næste projekt i støbeskeen, hvilket ligesom DOBBELTSPIL har de helt store internationale stjerner på rollelisten og planer om at indspille delvist i København.

Derfor har produktionen SECRETS FROM THE RUSSIAN TEA ROOM netop fået støtte fra Copenhagen Film Fund. Fonden har investeret 3,5 mio. kr. i filmen, som er skrevet og skal instrueres af Lone Scherfig, der nu vender hjem til Danmark efter en årrække i England og USA.

Om DOBBELTSPIL
DOBBELTSPIL er inspireret af Michael Soussans selvbiografi, og handler om den dansk-amerikanske diplomat, der afslører en verdensomspændende korruptionsskandale i FN’s humanitære ”Oil for Food”-program. Filmen er primært indspillet i Canada og Marokko, men en investering på 3 mio. kr. fra Copenhagen Film Fund gjorde det muligt at indspille udvalgte scener i København. Filmen er en co-produktion mellem Creative Alliance og Parts & Labor DK, og produceres af Malene Blenkov, Lars Knudsen, Nikolaj Vibe Michelsen og Daniel Beckermann. Foruden Copenhagen Film Fund har også Det Danske Filminstitut og DR bidraget med dansk finansiering til filmen.

Om Creative Alliance
Creative Alliance blev stiftet i 2013 af de fire instruktører Ole Christian Madsen, Lone Scherfig, Dagur Kári og Per Fly i samarbejde med Jacob Jørgensen, Nikolaj Vibe Michelsen og Malene Blenkov. Sammen har de fokus på det stærke kreative fællesskab i udvikling og produktion som skal danne grundlag og bæredygtighed på et internationalt plan.

 
https://youtu.be/SwxCftEnng0