title

WALLANDER

 

PITCH

I finalesæsonen af successerien Wallander for BBC er to af filmene baseret på Henning Mankells sidste roman i serien om kriminalinspektør Kurt Wallander: Den urolige mand.
 
I den første af de to afsluttende film mærker vi for første gang Wallanders Alzheimers for alvor. Denne psykologiske thriller lægges oveni Wallanders kamp mod sygdommen og en ny sag, hvor en kvinde findes myrdet i en sump. Sporene er vildledende, og Wallander føler sig mere og mere paranoid, da hans svigerinde også forsvinder sporløst.
 
Sagen i denne sidste film bliver en udfordring for Wallander, der indser, at det sandsynligvis er hans sidste straffesag. I en kamp mod uret – og hans fremskredne sygdom – involverer denne sag både Wallanders familie og det svenske militær.  Denne sæson slutter ringen og giver en afslutning på en hyldet tv-serie. De to afsnit vil blive indspillet i Ystad og i København. Serien består af yderligere en film, der indspilles i Sydafrika; Den hvide løvinde. Indspilningerne i Ystad og København starter i oktober 2014 og i Sydafrika i januar 2015.
 
Manuskriptforfatter Peter Harness skrev manuskriptet til den sidste sæson, og vil også skrive manuskriptet til denne finalesæson. Ben Caron står for instruktionen og kommer til at instruere to af tre afsnit, der udspiller sig i Ystad og København

 

CAST

Kurt Wallander:

Linda Wallander:

Nyberg:

Lennart Mattson:

Louise Von Enke:

Baiba Liepa:

Gustav Ericsson:

 

Kenneth Branagh

Jeany Spark

Richard McCabe

Barnanby Kay

Ann Bell

Ingeborga Dapkunaite

Clive Wood

 

 

HOLD

Producent:

Producer:

Instruktør:

Manuskriptforfatter:

Daniel Gylling

Sanne Wohlenberg

Benjamin Caron

Peter Harness

 

 

FAKTA

Producent: 

Co-producent:

Format:

Genre: 

Finansiering:  

Yellow Bird / Left Bank

Yellow Bird Danmark

Tv-serie

Krimi-drama

BBC Television

Degeto Film GMBH

WGBH

BBC WW

Film i Skåne

Zodiac

TV4

South African Rebate

Copenhagen Film Fund

Forventet premiere: 

Efterår 2015