DET SKER NU

 

ALLE SAGAER HAR EN ENDE: VERDENSPREMIERE PÅ SIDSTE SÆSON AF ”BROEN” I KØBENHAVN

10 dec 2017, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

Den 5. december fejrede vi finalen på den populære tv-serie BROEN, der havde gallapremiere i Imperial Bio på fjerede og absolut sidste sæson.

BROEN har været med til at sætte Sverige og Danmark på verdenskortet og bidraget til – hvis ikke opfundet – udtrykket Nordic Noir.

Til gallapremieren var skuespillere og filmhold samlet for at præsentere de to første episoder i den kommende sæson. Fans, venner, film- og tv-industrien var også inviteret - selv fans helt fra Australien og Storbritannien var rejst til Danmark for at deltage i premieren. For de mange dedikerede fans, der ikke fik billet til aftenens arrangement, blev gallaen vist live på BROENS officielle Facebook-side. 

Gallapremieren blev hostet af Copenhagen Film Fund, Film i Skåne, Nimbus Film, Filmlance International, DR, SVT og ZDF. Serien har dansk, svensk og norsk tv-premiere d. 1. januar 2018.  

Verdensomspændende succes
Siden det danske filmselskab Nimbus Film og Swedish Filmlance International producerede BROENs første sæson i 2011, har serien løbende udvidet sin internationale succes. BROENs anden og til dato mest succesfulde sæson er blevet solgt til 178 lande rundt omkring i verden, og tredje sæson var i 2015 den højst rangerede tv-serie på britiske BBC4. Verdenssuccesen har også resulteret i, at historien blev købt til remakes i USA / Mexico, Frankrig / England og senest Rusland / Estland.

Som Piv Bernth, dramachef i DR, sagde, da det danske tv-selskab annoncerede produktionen af den fjerde sæson af BROEN:

"Uden at afsløre noget om historien, kan man slå fast, at den ikke leder op til en efterfølger".

Bortset fra Nimbus Film og Filmlance International produceres BROEN i samarbejde med Danmarks Radio, Sveriges Television, ZDF, ZDF Enterprises, Film i Skåne, NRK, Lumiere Group, Copenhagen Film Fund og Ystad-Österlen Filmfond med støtte fra EU Creative Europe Program og Nordvision.