DET SKER NU

 

Optagelserne til ’Efterforskningen’ er i gang

09 okt 2019, Posted by Liv Saalbach Holse in Nyheder

Én af Copenhagen Film Funds største investeringer, TV 2s nye fiktionsserie ’Efterforskningen’ er netop gået i optagelse. Rollelisten består af nogle af nordens største skuespillere med blandt andre Søren Malling, Pilou Asbæk, Pernilla August og Rolf Lassgård i de bærende roller.

Optagelserne til TV 2s nye fiktionsserie 'Efterforskningen' er i gang, og hovedrollen som drabschef Jens Møller spilles af Søren Malling (Kapringen, Borgen, Forbrydelsen). Serien, der er skrevet og instrueret af Tobias Lindholm, vil give et unikt indblik i Jens Møller og Københavns Politis imponerende og komplekse efterforskning, der førte til opklaringen af drabet på den svenske journalist Kim Wall. Serien er blevet til i tæt samarbejde med Jens Møller selv og Kim Walls forældre.

 

Stærkt cast

Det er et imponerende cast, der spiller med i 'Efterforskningen', og udover Søren Malling i rollen som drabschef Jens Møller medvirker store navne som Pilou Asbæk (Krigen, Kapringen, Game of Thrones), der spiller anklager Jakob Buch-Jepsen, mens rollerne som Ingrid og Joachim Wall spilles af to af Sveriges helt store stjerner Pernilla August (Star Wars, Arvingerne, Kursk, Den Gode vilje) og Rolf Lassgård (Manden de kaldte Ove, Efter Brylluppet, Jægerne).

Derudover medvirker Laura Christensen (Gidseltagningen), Charlotte Munck (Mens vi lever), Henrik Birch (Klumpfisken), Hans Henrik Clemensen (Herrens veje), Dulfi Al-Jabouri (Underverden) og Anders Juul (Badehotellet).

 

Det er med stor ydmyghed, jeg er gået ind i at skabe 'Efterforskningen'. Der følger et stort ansvar med, når man vælger at fortælle historier om voldsomme begivenheder fra den virkelige verden. Derfor er jeg mere end taknemmelig for den opbakning, jeg møder - også fra nogle af Danmarks og Sveriges dygtigste skuespillere, udtaler instruktør Tobias Lindholm.

 

Premiere i efteråret 2020

TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang siger:

At have et så stort talent som Tobias Lindholm med på projektet, både som forfatter og instruktør, er i sig selv et kæmpe kvalitetsstempel og ret fantastisk. Og at projektet så også bakkes op af et absolut drømmecast fra den skandinaviske superliga, er med til at sikre, at det bliver en serie ud over det sædvanlige.

 

I Danmark er Tobias Lindholm blandt andet kendt for sine anmelderroste og prisbelønnede film 'R',

'Kapringen' og 'Krigen' - sidstnævnte opnåede i 2016 Oscar-nominering, samt Thomas Vinterbergs 'Jagten', der ligeledes opnåede en Oscar-nominering. Tidligere har Tobias Lindholm været medforfatter på DR-serien 'Borgen'. Senest har Tobias Lindholm gjort sig internationalt bemærket som medinstruktør sammen med David Fincher af afsnit af Netflix-serien 'Mindhunter'.

 

Serien, der bliver på i alt seks afsnit, ventes at få premiere i efteråret 2020. 'Efterforskningen', der på engelsk har fået titlen 'The Investigation', produceres af Miso Film i co-produktion med Outline Film for TV 2 DANMARK, SVT og Viaplay med støtte fra Public Service Puljen og Copenhagen Film Fund.