DET SKER NU

 

”Bølgen” og ”The Danish Girl” udtaget til Toronto International Film Festival

20 aug 2015, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

Når Toronto International Film Festival løber af stablen 10.-20. september, bliver det med deltagelse af hele to film, som Copenhagen Film Fund har investeret i. Tidligere på måneden blev det offentliggjort, at ”The Danish Girl” deltager, og nu er det officielt, at den norske katastrofefilm ”Bølgen” får sin internationale premiere på festivalen i programmet Special Presentations.

Copenhagen Film Funds investering gjorde det muligt for det københavnske FX-firma Ghost at lave special effects til ”Bølgen”, der er instrueret af Roar Uthaug. Filmen handler om geologen Kristian, hvis værste mareridt bliver til virkelighed, da bjergpartier Åknesset styrter i havet og udløser en tsunamibølge. ”Bølgen” er allerede solgt til de fleste internationale territorier.

Læs mere om ”Bølgen” og se trailer her 

Tidligere på året optog den Oscar-vindende instruktør Tom Hooper sin nye internationale stofilm ”The Danish Girl” i København med Eddie Redmayne i hovedrollen ti dage i København. Copenhagen Film Funds investering i filmen gjorde det muligt, at filmen om danske Lili Elbe/Einar Mogens Wegener, der var en af verdens første personer til at få foretaget en succesfuld kønsskifteoperation, kunne optages i den by, hvor de virkelige begivenheder fandt sted.

Læs mere her om ”The Danish Girl” her