DET SKER NU

 

Broen fortsætter succesen: solgt til 160 lande

02 okt 2015, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

I søndags fik hele Skandinavien igen en anledning til at samles foran skærmen, da tredje sæson af “Broen” havde premiere. “Broen III” holder fanen højt og høster succes på niveau med de foregående sæsoner. Med 839.000 seere overstiger tredje sæson den foregående, hvor første afsnit for to år siden blev set af 818.000 danskere.
Kim Bodnia’s exit ser altså ikke ud til at have fået betydelige konsekvenser for seriens popularitet herhjemme.
I alt så over tre millioner med i Sverige, Norge og Danmark, idet serien bliver samsendt.

Læs mere om “Broen III” her.

Også den brede skare af anmeldere er overvejende begejstrede. Politiken giver med overskriften ”Grumhed og sublimt filmet mørke præger Broen III” det første afsnit fem ud af seks stjerner og Berlingske og Ekstra Bladet giver hver især fire ud af seks stjerner.

I Dagbladet Information tildeler de folkene bag “Broen”, hvilket blandt andet tæller DR, STV og Copenhagen Film Fund, æren for at opfylde den vision årtiers politisk arbejde har haft vanskeligt ved – at skabe en fælles referenceramme for os i nabolandene Sverige og Danmark.

Men det er ikke kun befolkningerne i de skandinaviske lande, der kan relatere til det dystre univers, krimiserie gennem sæsonerne har opbygget. “Broen III” er allerede solgt til 160 lande i verden, hvilket svarer til, at serien bliver vist i 83 procent af verdens lande. Briter, russere, japanere, spaniere, colombianere og sydafrikanere er nu alle bekendt med Øresundsbroen Københavns Politigård og de små grønthandlere i Blågårdsgade.

Vi glæder os til at se, hvad resten af sæsonen byder på. Nedenfor kan man få et indblik i, hvad folkene bag “Broen III” mener, vi kan forvente af sæson tre.