DET SKER NU

 

BROEN III BLIVER MERE DANSK END DE TO FOREGÅENDE SÆSONER

08 okt 2014, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

Med sin bevilling til ”Broen III” er Copenhagen Film Fund med til at sikre, at tredje sæson af den dansk-svenske successerie bliver mere dansk end nogensinde. Et større dansk filmhold end før er engageret til optagelserne, hvilket er et af fokusområderne for Copenhagen Film Fund .

Direktør i Copenhagen Film Fund, Thomas Gammeltoft, udtaler:

–       Vi er glade for at kunne medvirke til at videreføre en serie, som er så velfortalt og så universel, at den fungerer på alle markeder. De forrige sæsoner er solgt til svimlende 150 lande, og både en amerikansk-mexicansk og en fransk-engelsk remake er allerede lavet, hvilket jo er helt enestående i dansk tv-historie. Vi er samtidig stolte over, at produktionen af tv-serien nu bliver endnu mere dansk end sæson I og II og dermed sikrer endnu flere danske arbejdspladser. Det kan kun blive en fantastisk sæson, og vi er glade for at være ombord.

”Broen III” forventes at have premiere samtidig i de 5 nordiske lande i efteråret 2015. Bag serien står det svenske selskab Filmlance International og danske Nimbus Film, som producerer for DR og SVT i samproduktion med Copenhagen Film Fund og Film i Skåne samt ZDF, NRK, Lumiere og Ystad-Österlen Filmfond. Sæson III instrueres af svenske Henrik Georgsson og danske Rumle Hammerich. Forfatterne er det originale team med Hans Rosenfeldt som hovedforfatter, Camilla Ahlgren som redaktør og Nikolaj Scherfig, Astrid Øye og svenske Erik Ahrnbom som medforfattere.

 

Bron II_Sofia Helin as Saga Noren_Photo Carolina Romare_55A8190

Foto: Carolina Romare