DET SKER NU

 

Copenhagen Film Fund fastholder Fenar Ahmads næste film på dansk jord

05 sep 2018, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

Produktionen af Fenar Ahmads film ’Valhalla’ var godt på vej til Ungarn, før den københavnske filmfond gjorde det økonomisk rentabelt at blive på Sjælland. Nu bliver Midgård, Asgård og Jætternes verden bygget på dansk jord

 

Filmstationens studier i Værløse er i disse uger transformeret om til et landskab af dystre grotter, respektindgydende borge og guddommelige vikingesale. Her indspiller instruktør Fenar Ahmad og selskabet Profile Pictures deres live action nyfortolkning af Peter Madsen og Henning Kures Valhalla-tegneserier.

Filmens handling følger fortællingen fra de klassiske tegneserier om de nordiske guder, men i en ny og moderne fortolkning. De to vikingebørn Røskva og Tjalfe bliver af tordenguden Thor og den snedige Loke taget med til Asgård, gudernes rige. Her bliver de mødt af en verden i opløsning, som det viser sig, at kun de to menneskebørn, side om side med Thor og Loke, kan redde.

 

Svært at finansiere i Danmark
Til trods for at både skuespillere, instruktør og filmholdet bag ’Valhalla’ hovedsagligt er dansk, var filmen oprindeligt tiltænkt produktion i Norge, Island og Ungarn, da produktionen ikke kunne finde tilstrækkelig finansiering i Danmark.

En investering fra den regionale filmfond Copenhagen Film Fund på fire mio. kr. gjorde det muligt for produktionen at lægge over fire ugers optagelse og efterarbejdet i det danske hovedstadsområde frem for Ungarn.

Vi er glade for at holde produktionen af ’Valhalla’ i Danmark. Vi ser flere og flere eksempler på, at danske film flytter til udlandet, da de ikke kan finde tilstrækkelig finansiering herhjemme. Der er skarp konkurrence landene imellem om at tiltrække film og tv-produktioner, så hvis Danmark ikke tilbyder incitamenter og gør det attraktivt for produktionerne at komme hertil, taber vi stort både økonomisk og kulturelt,” siger Thomas Gammeltoft, direktør i Copenhagen Film Fund.

Copenhagen Film Fund tiltrækker via investeringer internationale film og tv produktioner til hovedstadsområdet, for at skabe vækst og beskæftigelse i regionen. Til trods for ’Valhallas’ tydelige danske islæt, er filmen 40 pct. internationalt finansieret.

Det betyder meget for os kreativt og praktisk, at vi også på så stor en film som ’Valhalla’ kan arbejde med danske filmarbejdere, leverandører og samarbejdspartnere og udvikle vores samarbejdsrelationer. Filminfrastrukturen, de dygtige filmarbejdere og fantastiske locations findes i Danmark, og det er vigtig, at vi som filmbranche også har mulighed for at holde de større filmproduktioner i landet, så den nødvendige kompetence holdes ved lige og udvikles. Selvfølgelig skal en film om nordisk mytologi filmes i norden og ikke Ungarn,” udtaler filmens producent og producer Jacob Jarek, som sammen med Ditte Milsted og Thor Sigurjonsson stiftede selskabet Profile Pictures i 2011.

På rollelisten findes en fantastisk sammensætning af nye og velkendte skuespillere. Thor spilles af Roland Møller, Dulfi Al-Jabouri indtager rollen som Loke, og musikproduceren Reza skal spille Quark. De to hovedpersoner Røskva og Tjalfe spilles af hhv. Cecilia Loffredo og Saxo Moltke-Leth.

Foruden Copenhagen Film Fund er også Det Danske Filminstitut og DR med til at finansiere ’Valhalla’ i Danmark. Filmen er co-finansieret med hele Norden.

 

Om Copenhagen Film Fund
Copenhagen Film Fund tiltrækker via investering udenlandske film og tv-produktioner til Greater Copenhagen med henblik på at skabe vækst, beskæftigelse og profilering af regionen. Fonden har gennem de seneste fire år investeret knap 65 millioner kroner. i bl.a. KONGENS VALG, THE DANISH GIRL, BROEN sæson III & IV, WALLANDER med Kenneth Branagh, THE TEAM og den norske katastrofefilm THE WAVE. Senest har fonden gennem investering sørget for, at både Lars von Triers og Lone Scherfig har kunne flytte væsentlige optagelser tilbage til Danmark på hhv. THE HOUSE THAT JACK BUILT og Scherfigs endnu ikke navngivne projekt.