DET SKER NU

 

Copenhagen Film Fund giver kineserne indblik i dansk film og tv under Beijing Design Week

27 sep 2018, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

Bille August, The Danish Girl og Borgen er blandt de indslag, der repræsenterer dansk film og tv i Kina, når der i denne uge afholdes Beijing Design Week – et arrangement der hvert år tiltrækker over 5 millioner besøgende

 

København er officiel gæsteby under dette års Beijing Design Week, som skydes i gang i dag den 26. september. Designugen er det største og mest indflydelsesrige event i Asien indenfor international designudstilling, -udveksling og -handel. Under temaet Living is Giving vil mere end 50 københavnsbaserede organisationer og virksomheder præsentere koncepter, indhold og produkter indenfor grøn energi, sundhed, turisme, livstil og fødevarer med henblik på idéudveksling og etablering af nye forretningsforbindelser.

Visuelle visitkort
Som repræsentant for film og tv arrangerer Copenhagen Film Fund i samarbejde med Det Danske Kulturcenter i Beijing en række events, som viser København fra filmens perspektiv.

Fondens bidrag til gæstebysprogrammet er visuelle visitkort, som viser dels et fysisk billede af København som by, og dels landets stolte tradition for at fortælle historier, der rejser ud i verden og i dag er en betragtelig eksportvare. Vores filmvisninger og udstilling skal inspirere og forhåbentlig sætte blus under kulturudvekslingen og fremtidige samarbejder mellem kinesiske og danske film- og tv- producenter. Det er helt oplagt, nu hvor der sidste år blev indgået en filmaftale mellem de to lande, som undtager Danmark fra Kinas strikse importkvote,” siger Thomas Gammeltoft, direktør i Copenhagen Film Fund.

 

CPH:LOCATIONS
Foto fra 'Drømme i København' af fotograf Henrik Bohn Ipsen.

Fonden lagde ud med åbningen af fotoudstillingen CPH:LOCATIONS. Gennem 21 udvalgte fotos fra film skudt i København over de seneste 70 år, tager vi publikum på en filmisk byvandring gennem tid, bymiljøer og genre. Fra Børsens sirligt udsmykkede facade i THE DANISH GIRL til den futuristiske, vindblæste og mennesketomme Ørestad i Zentropas FRIT FALD. Filmtitlerne er en blanding af internationalt velkendte og ukendte, men alle fortæller en historie om København og det liv, der leves her. Film og tv kan som få andre kunstformer give en følelse af autentisk og eksklusivt indblik i en kultur, som kan tænde nysgerrighed og rejselyst hos folk.
Udstillingen er inspireret af bogen FILMENS KØBENHAVN (Gyldendal 2017) og udviklet i samarbejde med bogens forfattere, Katrine Sommer Boysen og Sophie Engberg Sonne. Fotoplancherne vil være udstillet i Danish Cultural Center i Beijing hele oktober måned.

 

LYKKE-PER screening

Foto fra 'Lykke-Per' af fotograf Rolf Konow.

Herudover inviterer Fonden i samarbejde med Nordisk Film, den kinesiske film og tv-branche til gallapremiere på den første internationale visning af Bille Augusts biografaktuelle film LYKKE-PER, præsenteret af instruktøren selv. Bille August er en af de få danske filminstruktører, der har skabt sig et navn i Kina. Blandt andet på baggrund af hans Oscar-vinder Pelle Erobreren. For få år siden instruerede han sin første kinesisk film, A CHINESE WIDOW, og står overfor udvikling af endnu en. Bille August vil selv være tilsted under visningen samt deltage i Q&A efterfølgende.

 

The Danish GirlFoto fra 'The Danish Girl' af fotograf Danny Cohen.

Fonden arrangerer den 29. september en visning af THE DANISH GIRL i forbindelse med Danish Cultural Centers Diversity & Dignity Day - det sker i samarbejde med en af Asiens største LGBT-klubber. På programmet vil der foruden film-screening være indlæg fra Københavns Kommunes kultur- og turismechef og Lars Henriksen (Copenhagen Pride's formand). Forud for screeningen vil juraprofessor Ditlev Tamm holde et oplæg om transpersoners moralske og legale status op gennem historien. THE DANISH GIRL vil blive vist yderligere to gange i kunstcentret UCCA.

 

Borgen
Foto fra DRs 'Borgen' af fotograf Mike Kollöffel.

Film og tv-programmet slutter af med visning af tv-serien BORGEN med oplæg og workshop om dansk drama og storytelling fra en af forfatterne bag, Jeppe Gervig Gram. Serien vil i den efterfølgende uge, 22. - 28. oktober, være genstand for en række visninger og arrangmenter for Beijing’s filmindustri arrangeret i samarbejde med The China Film Co-Production Corporation og Beijing Film Academy.

 

Københavns gæsteby-program
Københavns gæstebysprogram under Beijing Design Week er arrangeret af Københavns Kommune i samarbejde med Dansk Industri og den danske ambassade i Beijing. Det danske program åbnes af Københavns kommunes overborgmester Frank Jensen, H.K.H. Kronprins Frederik og kulturminister Mette Bock.

Beijing Design Week har hvert år ca. fem millioner besøgende, hvoraf der forventes ca. 300.000 besøgende til området, hvor København har sin gæsteudstilling. Tidligere har London, Milano, Dubai, Amsterdam, Seoul og Barcelona været medværter for Beijing Design Week. Hong Kong var gæsteby i 2017.

 

Om Copenhagen Film Fund
Copenhagen Film Fund blev etableret i 2013 af Producentforeningen med væsentlige bidrag fra Københavns Kommune, Region Hovedstadens Vækstforum, en række omegnskommuner samt private selskaber som Nordisk Film m.fl.
Fondens opgave er at skabe vækst og beskæftigelse indenfor især hovedstadens film og tv-industri gennem investeringer i større udenlandske og danske co-produktioner for dermed at tiltrække produktioner hertil, som bruger dansk arbejdskraft og danske kompetencer.

I perioden 2013-18 har Copenhagen Film Fund investeret ca. kr. 77 mio. i 36 produktioner, blandt andre: KONGENS VALG - THE DANISH GIRL - BROEN sæson III & IV - WALLANDER med Kenneth Branagh – GREYZONE – BØLGEN - SIG DET´ LØGN, LUIS – THE HOUSE THAT JACK BUILT – UNTAMED – GENTLEMAN JACK – KRYPTON – MIDNIGHT TEXAS – LONGWAY NORTH.