DET SKER NU

 

Copenhagen Film Fund gør ”Broen” mere dansk end nogensinde

15 sep 2015, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

Når tredje sæson af DR’s krimiserie ”Broen” ruller over skærmen, bliver det i sin mest danske udgave nogensinde. Selvom Kim Bodnia, der spillede den ene hovedrolle i de foregående sæsoner, ikke længere er med i serien, er ”Broen III” takket være en investering fra Copenhagen Film Fund på 4,4 millioner kroner mere dansk end før på alle andre parametre.

”Serien er blevet mere dansk, fordi Copenhagen Film Fund har investeret penge i den. Det har betydet, at der er kommet en mere lige balance mellem svenske og danske penge i serien. Og det har igen betydet, at vi har brugt flere penge i Danmark på denne sæson end tidligere,” siger Broens danske producent, Bo Erhardt fra Nimbus Film. De seneste regnskaber viser, at der har været et minimumsforbrug i hovedstadsområdet på 17 millioner kroner.

Læs mere om “Broen III” her.

Ligesom de foregående sæsoner produceres ”Broen” i et dansk-svensk samarbejde med SVT, der sender serien i Sverige.

Flere job til danske filmarbejdere
Men det er ikke kun antallet af danske penge, der er blevet større i denne sæson. Både danske filmarbejdere og locations nyder godt af Copenhagen Film Funds investering.

”Vi havde optaget på færre danske locations, og der ville have arbejdet færre danske filmarbejdere på ”Broen III”, hvis Copenhagen Film Fund ikke havde investeret,” siger Bo Erhardt og påpeger, at også seerne nyder godt at pengene.

”Serien havde set billigere ud, hvis ikke Copenhagen Film Fund havde investeret i den, fordi vi simpelthen havde haft færre penge.”

Selvom Kim Bodnia ikke er med i denne omgang, er der stadig masser af fremragende danske skuespillere på rollelisten. Nicolas Bro, Thure Lindhardt og Sarah Boberg spiller alle med i serien, der tegner til at blive efterårets store hit.

Copenhagen Film Fund er en god forretning
De penge, som Copenhagen Film Fund har investeret i tredje sæson af ”Broen”, er en god forretning for København. En rapport fra analyseinstituttet Copenhagen Economics viser, at for krone, filmfonden investerer i en produktion, kommer der 3,2-5,8 kroner tilbage til byen. Rapporten viser også, at de 29 millioner kroner, fonden har investeret 2013-2015, har understøttet værditilvæksten i Danmark for 94-168 millioner kroner. Fonden har siden sin opstart i 2013 haft et investeringsbudget på 35 millioner kroner over tre år, men ligger nu forhandlinger med Københavns Kommunen, Region Hovedstaden og fondens andre investorer om at få dette beløb tredoblet i den næste periode 2016-2018.

 

”Broen III” har premiere på DR1 27. september.