DET SKER NU

 

COPENHAGEN FILM FUND SAMLEDE FILMBRANCHEN TIL OSCAR-FEST

22 feb 2015, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

Da sneen lørdag aften begyndte at dale uden for den amerikanske ambassadebolig, bemærkede den amerikanske ambassadør, Rufus Gifford, at det lignede konfettisne fra en film. Den danske filmbranche og flere fremtrædende danske politikere, var da også samlet i ambassadørboligen Rydhave i Charlottenlund nord for København for netop at fejre filmmediets evne til at levendegøre historier aftenen før søndagens store Oscar-uddeling.

Den amerikanske ambassadør lagde hus til og var sammen med Copenhagen Film Fund vært for aftenens arrangement, der stod i filmens og – ikke mindst – Oscarens tegn. De indbudte gæster, der talte en stærkt repræsenteret dansk filmbranche samt socialminister Manu Sareen og en række andre fremtrædende politikere som Lars Barfoed og Anette Vilhelmsen kunne nyde et traktement, der var en symbiose af Oscarfilm og mad. For eksempel kunne gæsterne indtage en sort hul-donut i forbindelse med den Oscarnominerede film ’Teorien om alting’ om astrofysikeren Stephen Hawking. Eller en røget duebryst med vagtelæg til ære for Oscar-favoritten ”Birdman”. Det hele kunne skyldes ned med amerikansk bourbon og californisk rødvin til tonerne af fra dj Le Gammeltofts pladespiller.

”Oscar er noget unikt amerikansk, der er blevet eksporteret til hele verden. Det er værd at fejre,” sagde ambassadør Rufus Gifford, der tidligere har arbejdet en årrække i filmindustrien i Los Angeles.

”Danmarks internationale bidrag til film og tv er også værd at fejre. Når jeg taler med mine venner i Hollywood, taler de altid om danske film og tv-serier, der influerer det, der sker i USA lige nu. Det er meget spændende. Der er ingen rene danske Oscar-nomineringer i år, selvom der var mange sidste år. Men jeg ved, at der vil komme mange i de kommende år,” sagde han fra talerstolen.

Aftenens anden taler var medarrangør Thomas Gammeltoft, Copenhagen Film Fund:

”I aften fejrer vi vores fantastiske audiovisuelle medie. Det er et medie, vi bruger til at formidle tanker og historier, der er provokerende, underholdende, sjove og alvorlige. Eller, når det er bedst, en kombination. I lyset af de seneste dages alvorlige begivenheder skal vi fejre vores frihed til at udtrykke os, hvis man har noget vigtigt at sige. Men med respekt for hinanden. Det handler Oscars også om.”

Copenhagen Film Fund takker Rufus Gifford og den amerikanske ambassade for godt samarbejde samt sponsorerne, der var med til at muliggøre så flot en aften: FAFID, Nordisk Film, Producentforeningen, Getty Images, FilmGear, Danske Filmfotograf forbund, Red Rental, Carlsberg, Øresund Filmkommision, LaudrupVin, CocktailService.dk og 360 Street Catering

Se et stort billedgalleri på vores facebook-side

 

Foto: Helena Lundquist