DET SKER NU

 

Copenhagen Film Fund sikre dansk islæt i THE PARTY

03 okt 2017, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

En væsentlig del af den prisbelønnede instruktør Sally Potters nye film THE PARTY er lavet i København takket være investering fra Copenhagen Film Fund

Det danske selskab Shortcut er ikke et anlægsgartneri. Ikke desto mindre har selskabet lavet alt beplantning og gårdmiljø til det byhus, hvor den britiske instruktør Sally Potters nye tragi-komiske film THE PARTY udspiller sig.

Hele filmen er optaget i et studie udenfor London, og den gårdhave man ser uden for vinduet i filmen er lavet på computer. For Shortcut er et visual effects selskab, som eksilerer i at gøre det umulige muligt ved hjælp af computereffekter.

Ved hjælp af en investering fra Copenhagen Film Fund blev THE PARTYs visual effects lagt hos Shortcut i København. En opgave som uden fondens involvering ville være lagt i instruktørens hjemland, England.

Fondens direktør er glad for at hjælpe danske visual effects selskaber med at få hul igennem til udenlandske produktioner. Han mener, der er mere at vinde ved at tiltrække denne slags produktioner end ren økonomisk gevinst.

Først og fremmest er det jo det høje professionelle niveau og de state-of-the-art kompetencer danske visual effects-selskaber tilbyder, der gør udlandet interesseret i at lægge opgaver i Danmark. Vi er bare enormt glade for at bidrage til, at det kan lade sig gøre. Netop dét, at internationale produktioner vælger at producere sammen med danske virksomheder hjælper med at løfte vores industri og vores kompetencer op på et globalt niveau, som i sidste ende vil have betydning for hele samfundet, da netop de indholds- og historiebærende digitale kompetencer får større og større betydning i andre industrier og brancher,” udtaler fondens direktør, Thomas Gammeltoft.

Udover THE PARTY har Copenhagen Film Funds seneste investeringer ligeledes medvirket til, at der står danske kræfter bag visual effect-arbejdet på to store, internationale produktioner, hhv. amerikanske KRYPTON og svenske GRÄNS.

 

Filmen THE PARTY
Sally Potter er anerkendt og prisbelønnet filmskaber og har ligesom danske Lars von Trier en evne til at tiltrække internationale stjerner til sine film. THE PARTY er ingen undtagelse og har navne som Timoty Spall, Kirsten Scott Thomas, Bruno Ganz og Patricia Clarkson på rollelisten. Filmen var tidligere på året udtaget til Berlin Film Festivals hovedkonkurrence, hvor den havde sin verdenspremiere. Foruden dansk visual effects-arbejde er produktionen klippet af den danske filmklipper og instruktør Anders Refn.

Sally Potter arbejdede også på sin forrige film ”Ginger and Rosa” sammen med danske Shortcut.