DET SKER NU

 

COPENHAGEN FILM FUND GIVER STØTTE TIL BARNABY-OPTAGELSER

17 okt 2013, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

Københavns nye filmfond Copenhagen Film Fund blev etableret i sommer med det formål at være med til at sikre, at internationale film- og tv-projekter blev trukket til Danmark. I sidste uge var fonden ude og offentliggøre, at den har givet et millionbeløb til den dansk-internationale politiserie ”The Team” med Lars Mikkelsen i den ene hovedrolle. Og i dag kan fonden fortælle, at den også er gået ind med støtte til den enormt populære britiske tv-serie ”Barnaby” aka ””Midsomer Murders”. Fonden støtter med 200.000 kr. til optagelserne af afsnit nr. 100, der – som det allerede har været offentliggjort – bliver delvist indspillet i København og omegn.

Direktør for Copenhagen Film Fund, Thomas Gammeltoft, udtaler:

Det er noget af et lykketræf at være en nystartet filmfond og så kommer en af Britisk tv’s største politikommisærer forbi på optagelser indenfor ens område. Sådan havde vi det med ”Barnaby/Midsomer Murders” og deres optagelser i København. Selvfølgelig skal vi byde dem velkommen og vise at det er lige præcis sådanne produktioner som Copenhagen Film Fund rigtigt gerne også i fremtiden vil give støtte til.

Københavns kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev, der har kæmpet hårdt for at få fonden op at stå, er glad for, at dens arbejde allerede nu giver resultater:

“Det er selvfølgelig sjovt, at en ærkeengelsk krimiserie – som mange af os kender fra TV – nu skal optages i København. Men for mig er det kun et startskud på fondens arbejde, der handler om at trække internationale TV- og filmproduktioner til København. Filmselskaberne lægger i dag så mange kroner direkte og indirekte, at det vil bidrage til at skabe en økonomisk vækst i hovedstaden, der er langt større end støttekronerne.”

Afsnit nr. 100 af ”Barnaby” vil blive optaget i København og Nivå og får titlen ”The Killings at Copenhagen”. Plottet tager naturligvis sit udspring i endnu et mord. Sporet fører kriminalkommissær John Barnaby og hans assistent til København, hvor de skal samarbejde med deres kvindelige spejlbilleder: En stærk og selvstændig dansk politiefterforsker spillet af Ann Eleonora Jørgensen og hendes assistent spillet af Birgitte Hjort Sørensen. Der er fire dages optagelser i Danmark fra 15.-18. oktober.

 

Foto: Marie Hald