DET SKER NU

 

COPENHAGEN FILM FUND TILTRÆKKER ANIMATIONSSELSKABET NØRLUM TIL KØBENHAVN

31 maj 2014, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

Det unge fremadstormende Viborgensiske animationsselskab Nørlum opretter nu base i København hjulpet af Fondens investering i den store franske animationsspillefilm Longway North, som instrueres af Remi Chayé og produceres af det anerkendte franske selskab Sacrebleu Productions i en co-produktion med Nørlum ApS.

Longway North handler om Sasha, en ung pige fra det Russiske aristokrati fra det 19. århundrede, som drømmer om det store nord og sygner hen i tankerne om Oloukine, hendes bedstefar, en berømmet opdagelsesrejsende, som ikke er vendt tilbage efter sin seneste ekspedition for at erobre Nordpolen. Han smittede Sasha med sit kald, hvilket langt fra er tilfredsstillende for hendes forældre, eftersom de allerede har arrangeret hendes ægteskab. Sasha gør opstand imod denne skæbne og flygter hjemmefra for at finde Oloukine i det store ukendte Nord…

”Vi er utroligt stolte af, at vi kan være med til at finansiere en international animationsfilm af meget høj kvalitet, samt at denne investering umiddelbart er med til at skabe nogle arbejdspladser i København. Endnu engang viser Fonden sin berettigelse. Vi investerer i internationale filmprojekter og skaber vækst på samme tid. Denne film kan gå hen og blive et af de helt store tilløbsstykker indenfor animationsverdenen. I Cannes blev projektet promoveret i stor stil og forventningerne er tårnhøje. Der er her tale om et reelt og meget værdigt europæisk modspil til de store amerikanske animationsfilm”, siger Copenhagen Film Funds direktør Thomas Gammeltoft.

Longway North er ligeledes blevet til med støtte fra Det Danske Filminstitut samt med invest fra Den Vestdanske Filmpulje.

Nørlum ApS er et ungt og dynamisk selskab ejet af Frederik Villumsen og Claus Toksvig Kjær. Blandt en række større internationale animationsselskaber blev Nørlum i 2012 co-producent på spillefilmen Song of the Sea fra Oscarnominerede Cartoon Saloon fra Irland. Dermed blev Nørlum sat på verdenskortet og da det anerkendte franske selskab Sacrebleu skulle i gang med Longway North, ville de have Nørlum med  som co-producent. Longway North vil være færdig til Cannes 2015.

 www.norlum.dk/longway-north.html

 
LWN_Still_002 LWN_Still_003 LWN_Still_004

LWN_Still_001