DET SKER NU

 

Copenhagen Film Fund tiltrækker ny storfilm til Danmark

23 feb 2016, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

The Danish Girl”, “Wallander”, “Broen III”. Copenhagen Film Funds investeringer har over de seneste tre år trukket et imponerende repertoire af internationale produktioner til Sjælland med henblik på vækst- og jobskabelse.

Nu byder sig en ny stor mulighed. ”Backstabbing for Beginners” er de danske produktionsselskaber Creative Alliances og Parts & Labor DK’s nye thriller, skrevet og instrueret af Per Fly. Copenhagen Film Fund har netop investeret tre millioner kroner i filmen, hvilket medfører, at dele af produktionen bliver lagt i København og omegn.

Filmens samlede budget på 58 millioner kroner er foruden fonden finansieret af Det Danske Filminstitut og aktører i norden, USA og Canada.

“Det er vigtigt for Copenhagen Film Fund at vise, at vi også bakker op om større danske projekter, som sigter internationalt. Derfor passer det perfekt for fonden at investere i Per Flys første internationale spillefilm. Det er på alle måder et interessant projekt med stor international finansiering og potentiale ikke mindst grundet navne som Ben Kingsley og Theo James på skuespillerlisten,” fortæller Thomas Gammeltoft, direktør i Copenhagen Film Fund.

Filmen planlægger de danske optagelser i april 2016, og på skuespillerlisten findes som sagt både den garvede Ben Kingsley (kendt fra Ghandi) og det unge talent Theo James (kendt fra Divergent).

“Backstabbing for Beginners” er inspireret af den sande historie om danskeren, der får sit ønskejob i FN’s Oil for Food-program. Her kastes han ud i en magtkamp mellem dysfunktionelle diplomater, kyniske regeringer og grådige virksomheders ønske om at tjene penge på Saddam Husseins olie i Irak. Efterhånden går det op for ham, at der svindles med milliarder, og at korruptionen rækker helt ind i FN’s inderste cirkler.

Instruktøren understreger vigtigheden af hans eget og Creative Alliances ønske om at udvikle og producere engelsksprogede film med stærke nordiske kræfter og tilføjer:

”Det er vigtigt for mig, at vi kommer til København og optager dele af filmen. Selvom skuespillerne taler engelsk og ”Backstabbing for Beginners” er en international historie om korruption, er det vigtigt for mig, at et dansk publikum kan relatere til, og har lyst til at se filmen. Det er mit udgangspunkt. Det har kunnet lade sig gøre på grund af Copenhagen Film Fund,” fortæller Per Fly.

 

Fakta om “Backstabbing for Beginners”
Produktionsselskab: Creative Alliance og Parts & Labor DK
Producent: Malene Blenkov (DK), Lars Knudsen (DK), Nikolaj Vibe Michelsen (DK) og Jay van Hoy (IR)
Instruktør: Per Fly (DK)
Manuskriptforfatter: Daniel Pyne (US) & Per Fly
Fotograf: Brendan Steacy (CA)
Production designer: Niels Sejer Pedersen (DK)
Totalbudget: 58 millioner kroner
Dansk produktionsstart: april 2016