DET SKER NU

 

CPH Film Fund lander internationalt millionprojekt i København

15 feb 2017, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

I samarbejde med to lokale partnere er det lykkedes Copenhagen Film Fund at få lagt hele produktionen af den store internationale tv-serie ”Embassy Down” og derved 90 millioner kroner i Danmark. Potentialet for flere internationale film og tv-projekter og derved mere vækst er langt større, men politikerne er ikke opmærksomme på denne mulighed, lyder det fra filmfonden

Flere lande konkurrerede med Danmark om at lande Red Arrow International og Fabrik Entertainments højtprofilerede, internationale dramaserie ”Embassy Down”. Nu har en indsats fra Copenhagen Film Fund og en samlet dansk investering på 13 mio. kr. resulteret i, at ”Embassy Down” lægger hele produktionen i København.

Det er et sandt drømmeprojekt. Handlingen udspiller sig i Danmark, flere af de kreative hjerner bag er danske ligesom skuespillerne og produktionsfolkene bliver danske, og vi får brandet Danmark gennem en international serie. Det er udvikling af vores kreative talenter og kompetencer og så er det kultureksport. Det vil sige en perfekt kombination af de målsætning som fonden er sat i verden for at indfri. Vi havde først valgt at støtte ”Embassy Down” med ti mio. kr., hvilket er langt mere, end vi plejer. Men selv med det høje beløb var kampen mod andre lande stadig ikke vundet. Det var de sidste tre mio., som vi i samarbejde med Nordisk Film og Filmstationen Værløse kunne finde frem, der gjorde udslaget,” fortæller Thomas Gammeltoft fra Copenhagen Film Fund.

”Embassy Down” er skabt og skrevet af den anerkendte danske forfatter Anders Frithiof August og produceres af Tomas Radoor og René Ezra fra Nordisk Film. Produktionen lægger 90 mio. kr. i Danmark, og satsningen forventes at bidrage med 141 mio. kroner i BNI-bidrag.

Selvom handlingen i ”Embassy Down” finder sted i København, var byen ikke det oplagte sted at placere optagelserne. Som ét ud af kun fire lande i Europa tilbyder Danmark ikke produktionsrabat til udenlandske produktioner, og derfor overvejede Red Arrow International at lægge produktionen i nogle af nabolandene, hvor det er muligt at få op til 35% i produktionsrabatter. I sidste ende købte Red Arrow dog ind på dansk talent og kultur:

Danmark er et utrolig kreativt produktionshub, og fordi ”Embassy Down” både foregår og optages i København, er arbejdet med Copenhagen Film Fund og de øvrige partnere et godt eksempel på, hvordan denne type finansiering kan fungere for at skabe en serie, der er så autentisk som muligt,” siger Henrik Pabst, Managing Director hos Red Arrow International.

 

Produktionsrabat afgørende for branchens fremtid
Hos Copenhagen Film Fund ser man potentiale for at få langt flere internationale produktioner til landet, men efterspørger politisk opbakning til en erhvervsstøtteordning.

Vi håber, at politikerne snart kan se, at det er værd at satse på det her område. I Copenhagen Film Fund har vi tømt lommerne for at få ”Embassy Down” til Danmark. Vi er gået all in, men Danmark skal altså have en national ordning nu – en såkaldt produktionsrabat - der understøtter de regionale filmfonde. Selv lande som Rumænien og Georgien er kommet med produktionsrabatter, mens lille Dannevang med det største danske film-tv-talent nogensinde må kæmpe for at tiltrække udenlandske produktioner til landet,” siger Thomas Gammeltoft og fortsætter:

Havde Danmark haft rammebetingelser med produktionsrabatter, så havde vi måske landet tre-fire af disse kæmpe projekter som ”Embassy Down”. Jeg ved, at der lige nu er nogle af de helt store, internationale streamingtjenester, der gerne vil producere i Danmark, men holder sig væk, fordi der ikke er rabat. Det er altså ikke alene et kulturspørgsmål, det her, det er big business for Danmark.”

På regionalt plan har Copenhagen Film Fund fortsat opbakning fra Københavns Kommunes Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF), som ser store perspektiver i København som filmby.

Filmbranchen er et erhverv, der ikke blot skaffer arbejdspladser til København, men som også får sat vores hovedstad på verdenskortet. Når hele verden ser film som fx ’Den Danske Pige’, der bl.a. er filmet her på Rådhuset, har det uvurderlig reklameværdi for byen. Jeg vil gerne rose Copenhagen Film Fond for deres store arbejde med at bringe Embassy Down til Hovedstaden. Jeg ser frem til at følge optagelserne, ligesom jeg fremadrettet vil fortsætte mit arbejde for at give filmbranchen de bedst mulige betingelser i København,” siger kulturborgmesteren.

”Embassy Down” produceres af Red Arrow International og Fabrik Entertainment i samarbejde med Nordisk Film ved producere Tomas Radoor og René Ezra. Red Arrow International stå også for distribution på verdensplan. MTG har co-produceret serien, der i Norden vil blive vist på TV3 og streamingtjenesten Viaplay i 2018. Seriens executive producere er Henrik Bastien og Mikkel Bondesen fra Fabrik entertainment, Amelie Keinlin fra Red Arrow International samt Melissa Aouate, Head of Development at Fabrik Entertainment.

 

Om ”Embassy Down”
”Embassy Down" er en dramaserie, der finder sted i København. Serien kombinerer action, politisk thriller og menneskeligt drama. En fest for at fejre åbningen af USAs nye store ambassade forvandles til en krigszone, da terrorister stormer bygningen og tager gæsterne som gidsler. I ”Embassy Down” følger vi de to verdener i og uden for ambassaden under belejringen: Inde udforsker serien det komplekse forhold mellem gidslerne og deres fangevogtere. Udenfor ambassaden foregår et intenst og komplekst magtspil, mens pårørende til gidslerne og magthaverne støder sammen i forsøget på at løse krisen.

 

Kort om Copenhagen Film Fund
Copenhagen Film Fund tiltrækker via investering udenlandske film og tv-produktioner til Greater Copenhagen med henblik på at skabe vækst, beskæftigelse og profilering af regionen. Fonden har gennem de seneste fire år investeret knap 50 millioner kroner. i bl.a. KONGENS VALG, THE DANISH GIRL, BROEN sæson III & IV, WALLANDER med Kenneth Branagh, THE TEAM og den norske katastrofefilm THE WAVE. Ligeledes har CPHFF investeret i den aktuelle Berlin Film Festival titel THE PARTY fra England, som er udtaget til hovedkonkurrencen. Senest har fonden gennem investering sørget for, at Lars von Triers nye film THE HOUSE THAT JACK BUILT har valgt at lægge halvdelen af filmens produktion i Danmark, hvilket ellers ville være rykket til Tyskland.