DET SKER NU

 

CPH:MEETINGS er tilbage med film, debat og stof til eftertanke

12 mar 2019, Posted by Liv Saalbach Holse in Nyheder

For tredje år i træk er Copenhagen Film Fund, sammen med CPH:DOX, hovedarrangører af CPH:MEETINGS, hvor vi med vedkommende film og debatter sætter fokus på samtidens vigtigste emner

CPH:MEETINGS er for dig, som er nysgerrig på verden, og som vil deltage aktivt i debatten. Vi har udvalgt hele tolv film i år, og sammen med eksperter, politikere, praktikere og andre spændende personligheder skal vi blandt andet diskutere ligestilling, biodiversitet, demokrati, bolig i København, social arv, selvmord og meget mere.

CPH:MEETINGS er til dig, som kan lide film, der rykker ved noget. Til dig, der kan lide at få nye perspektiver på tilværelsen.Hvert møde er bygget op om en ny film, som bearbejder et højaktuelt emne, og som vores debattører og panelister efterfølgende vil diskutere med publikum. CPH:MEETINGS er et sted, hvor vi som borgere mødes i en demokratisk dialog om såvel de nære, eksistentielle værdier som de store, strukturelle og globale forhold. Det handler om, hvem vi er, hvordan vi vil leve sammen og hvad den enkeltes ansvar består i. Derfor bliver alle sessioner holdt på forskellige relevante venues rundt omkring i København for at møde folk og målgrupperne, hvor de færdes. Fx: Aveny T, Rigshospitalet, Altinget, Bremen og i biograferne. Ofte er de ligeledes tænkt interaktivt, således at publikum involveres på forskellige niveauer fra mobilafstemninger over publikum-surveys til hørings-formater. Det bliver anderledes, inddragende og i øjenhøjde.

 

Sneak peak i årets program

Igen i år spænder programmet vidt. Vi sætter bl.a. sammen med overlevende og pårørende til selvmord fokus på tabuerne og på sorgen. Evelyn der er instrueret af den Oscarvindende instruktør, Orlando von Einsiedel, fortæller historien om dengang hans psykisk syge bror, Evelyn, tog sit eget liv. Med den oprigtige, humoristiske og personlige fortælling Den uimodståelige mand, skal vi diskutere ligestilling og tale om, hvordan de fleste af os ubevidst er med til at fastholde kønsskævheder i samfundet og reproducere forskelsbehandling.

For det yngre publikum og deres forældre følger vi med filmen Jawline to Youtube-stjerner i USA. Den ene er etableret mega stjerne – den anden godt på vej til at slå igennem for alvor. Vi sætter fokus på og debatterer fænomenet ”Youtube-stjerner”. Hvorfor er det så stort? Hvad er det, børn og unge får ved at følge dem? Hvad får youtuberne selv ud af det? Er det altid en fest eller er det mest af alt hårdt arbejde? Hvilke betydning har youtubere i vores samfund? Og har youtuberne et ansvar som influencers?

Du kan også bruge en aften på at diskutere tro, frigørelse og ligeret. I Reformisten følger vi gennem flere år Sherin og hendes kamp for at fremme en genlæsning af Koranen, som har større fokus på kvinders rettigheder. Sherins aktivistiske arbejde er et relevant bidrag til en aktuel debat om kvindefrigørelse og om at turde gå egne veje trods modstand fra sit bagland. Vi har inviteret markante stemmer ind for at snakke om social og religiøs kontrol, og om frigørelse og ligestilling i et religiøst perspektiv.

Dette er blot et mindre udsnit. Se hele CPH:MEETINGS programmet her .

CPH:MEETINGS er arrangeret af Copenhagen Film Fund og CPH:DOX med støtte fra Københavns Kommune.