DET SKER NU

 

CPH:MEETINGS er tilbage med film til eftertanke

05 mar 2018, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

CPH:MEETINGS er klar igen. I år med en serie på seks højaktuelle filmvisninger fulgt af talks og debatter med fokus på samtidens vigtigste emner

 

Vi glæder os til igen i år at blænde op for vores CPH:DOX-samarbejde CPH:MEETINGS. Fra den 15. – 24. marts afholder vi seks filmdebatter rundt omkring i København, som kombinerer filmvisning med debat og diskussion.

CPH:MEETINGS er til dig, som kan lide film, der rykker ved noget. Til dig, der kan lide at få nye perspektiver på tilværelsen. Vi har givet politikerne fri, og lader i stedet filmen, kreative hoveder og debattører – dig selv inklusiv – tage ordet, og give deres syn på vores samfund både lokalt og internationalt.

Vi har håndplukket et bredt spektrum af premierefilm, der hver især fokuserer på temaerne SORG, FAKE NEWS, MODERNE KØNSROLLER, UNGES IDENTITET PÅ NETTET, RADIKALISERING og INTEGRATION. Disse temaer bliver grundigt debatteret af et ambitiøst line-up af speakers, debattører, instruktører og kunstnere.

Det bliver anderledes, inddragende og i øjenhøjde.

 

Hvem har bukserne på i hjemmet?
Ligestilling og kønsroller er ikke nye stridspunkter. Alligevel har paradokset i debatten sjældent været så fremtrædende som i dag. Magtfulde mænd må fratræde deres stillinger pga. overgreb på kvinder på arbejdspladsen samtidig med, at artikelserier, debatindlæg og film stiller skarpt på den svage mand, som føler sig løbet over enden af dominerende kvinder i hjemmet.

En af CPH:MEETINGS første sessioner prøver med udgangspunkt i Christian Tafdrups film EN FRYGTELIG KVINDE at blive klogere på den højaktuelle debat med et panel, der er mere løsningsorienteret end skinger.

Eller hør international director hos Huffington Post, Louise Roug Bokkenheusers, reaktion på filmen OUR NEW PRESIDENT om den russiske dækning af det amerikanske valg, forfatterne Naja Marie Aidt og Anne Lise Marstrand-Jørgensens oplevelse af en af årets mest lovende, danske debutfilm, der sætter fokus på sorg, samt mange andre spændende perspektiver på præsente problemstillinger.

Se hele CPH:MEETINGS programmet og få dine billetter her.

 

CPH:MEETINGS: hvorfor og hvordan?
Hensigten med CPH:MEETINGS er at skabe et forum, hvor vi som borgere mødes i en demokratisk dialog om både de nære, eksistentielle værdier og de store, strukturelle og globale forhold. Det handler om, hvem vi er, hvordan vi vil leve sammen og hvad den enkeltes ansvar består i. Derfor bliver alle sessioner holdt på venues rundt omkring i København for at møde folk og målgrupperne, hvor de færdes: Nørrebrohallen, Hotel Cecil (det gamle Jazz House), Bremen Teatret og byens biografer, og er tænkt interaktivt, således at publikum involveres på forskellige niveauer fra mobilafstemninger over publikum-surveys til hørings-formater.

Hvert møde er bygget op om en ny og højaktuel film og efterfølgende vil der være debatter og indlæg med fokus på publikums deltagelse. Det er filmens og kunsten fortællinger fra den verden, som vi alle er en del af, der er omdrejningspunktet for diskussionerne. Og vi har inviteret nogle af de mest interessante, modige og visionære danske og internationale personligheder inden for kultur, medier, videnskab, politik med mere til at starte diskussionen.

 

CPH:MEETINGS er arrangeret af Copenhagen Film Fund og CPH:DOX med støtte fra Københavns Kommune.