DET SKER NU

 

Film Greater Copenhagen erstatter Øresund Film Kommission

20 feb 2016, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

Under dette års Berlinale kunne Copenhagen Film Fund sammen med Film I Skåne løfte sløret for en større omstrukturering af de to filmfondes filmkommission.

Øresund Film Kommission har være filmfondenes fælles regionale kommission gennem 13 år, men tidligere på ugen blev kommissionens snarlige afvikling offentliggjort. I stedet bliver to separate filmkommissioner oprettet. Film Greater Copenhagen og Southern Sweden Film Commission vil i fremtiden servicere og bistå de filmproduktioner, som ønsker at placere aktiviteter på henholdsvis Sjælland og i Sydsverige.

Film Greater Copenhagen vil trække på Øresund Film Kommissions erfaringer og viden og fortsætte arbejdet med et nyt og mere specifikt fokus på Greater Copenhagen-området. Målsætningen er udover at servicere udenlandske filmhold at promovere vores region og gøre den til én af de mest attraktive steder for film/tv-optagelse i Europa.

Øresund Film Kommission blev etableret i 2003 med det formål at kombinere de bedste ressourcer fra to skandinaviske lande og sikre den bedst tænkelige oplevelse med optagelse i regionen.

Selvom der nu er to kommissioner, vil det tætte samarbejde over Broen fortsætte og der er planer om allokering af midler til fælles transnationale produktioner.

 

Kommissionen er administreret af Copenhagen Film Fund.

 

Kontakt Film Greater Copenhagen

Thomas Gammeltoft

Mail: tg@cphfilmfund.com

Telefon: +45 40 72 88 42

Web: filmgreatercopenhagen.com

 

Kontakt Southern Sweden Film Commission

Mikael Svensson

Mail: svensson@oresundfilm.com

Telefon: +46 707 16 32 02

Web: Southern Sweden Film Commission