DET SKER NU

 

Filmfonden henter internationalt gidseldrama til København

12 jun 2017, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

Den danske skuespillerinde Birgitte Hjort Sørensen vender hjem til Danmark for at spille hovedrollen i det storstilede internationale tv-drama GREYZONE, som i dag går i optagelse i København. Dette blandt andet ved hjælp af en investering fra Copenhagen Film Fund

 

Copenhagen Film Fund er stolte af i dag at offentliggøre en investering i den internationale tv-serie GREYZONE på 3,5 mio. kr. Investeringen medvirker til, at en stor del af produktionen bliver indspillet i København og bringer et skandinavisk stjernecast til byen med Birgitte Hjort Sørensen i spidsen.

"Hele verden venter på den nye stort anlagte nordisk crime/thriller tv-serie. I mine øjne er GREYZONE netop det. Den er spændende og fyldt med uforudsigelige, men naturlige ”turns and twists” samt dybe karakterer. Siden vi første gang blev præsenteret for manuskripterne, har vi været på. Vi er meget glade for at være med om bord og sikre optagelser i hovedstadsregionen, men også støtte op om dansk talent i et projekt, som har potentiale til at nå langt ud over landets grænser," siger Thomas Gammeltoft, direktør i Copenhagen Film Fund.

Serien er en karakterdrevet spændingsserie om begivenhederne op til et planlagt terrorangreb i Skandinavien. Vi følger Victoria, der arbejder som droneingeniør. Hun bliver taget som gidsel i sit eget hjem af terrorister, mens efterretningstjenesterne i Danmark og Sverige samtidig forsøger at afværge et terrorangreb. Sproget bliver en blanding af dansk, svensk og engelsk, og foruden Birgitte Hjort Sørensen tæller castet blandt andet Joachim Fjelstrup, Tova Magnusson og Ardalan Esmaili.

Historien er skrevet af Oskar Söderlund og Morten Dragsted og produceres af Rasmus Thorsen fra det danske produktionsselskab Cosmo Film.

De første fem episoder skal instrueres af Jesper W. Nielsen, som bl.a. har instrueret filmen og tv-serien DER KOMMER EN DAG. GREYZONE skal optages i de to nordiske hovedstæder København og Stockholm samt i Frankfurt i Tyskland.

- På film- og tv-scenen står Danmark i dag et sted, hvor vi kan være med til at udvikle vores talenter på et internationalt plan. Copenhagen Film Fund arbejder på at skabe disse rammer. I dag ryger de bedste, danske talenter hurtigt ud af døren og videre til Hollywood. Men vi har potentialet herhjemme til at skabe noget, som kan det samme som udlandet, og vi kan, hvis vi får de rigtige rammebetingelser. Vi elsker eksport af dansk talent, men vi skal altså også have gavn af det herhjemme, understreger Copenhagen Film Funds direktør.

Optagelserne til GREYZONE går i gang juni 2017, og serien forventes at få premiere på TV 2 i foråret 2018.

GREYZONE er en co-produktion mellem Danmark, Sverige og Tyskland, der produceres af Cosmo Film for TV 2, og realiseres i et samarbejde med TV4 Sverige, C More Sverige, ZDFNeo, NRK Norge, SF Studios Sverige og Nadcon Film med støtte fra Public Service Puljen, det Svenske Film Institut, Copenhagen Film Fund, Creative Europe Programme of the European Union og Nordisk Film & TV Fond.

 

Foto kreditering: Agnete Schlichtkrull

Greyzone_"Eva & Jesper"_Tova Magnusson_Joachim Fjelstrup_Foto Agnete Schlichtkrull_resized
Svenske Tova Magnusson og danske Joachim Fjelstrup spiller henholdsvis Eva og Jesper.

Greyzone_feature picChristopher Wollter, Birgitte Hjort Sørensen og Karin Körlof er skuespillerne bag karaktererne Johan, Victoria og Linda.

Greyzone_"Iyad"_Ardalan Esmaili_Foto Agnete Schlichtkrull_resizedSkuespilleren Ardalan Esmaili.

Greyzone_Jesper W_Foto Agnete Schlichtkrull_resizedDen danske instruktør Jesper W. Nielsen står bag GREYZONEs fem første afsnit.