Det sker nu

 

Filmfonden investerer i ny international tv-serie

12 jun 2018, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

De danske optagelser til Viaplays internationale svindeldrama STRAIGHT FORWARD er netop startet op i København. Ved hjælp af en investering fra Copenhagen Film Fund rummer produktionen både dansk hovedcast og syv dages optagelser i den danske hovedstad.

New Zealandsk humor og storslået natur kombineret med nordic noir-mystik. Det er i grove træk opskriften på Viaplays nye internationale tv-seriesatsning STRAIGHT FORWARD, som Copenhagen Film Fund har investeret i.

STRAIGHT FORWARD er en new zealandsk/dansk tv-serie produceret i et samarbejde mellem Screen Time New Zealand og Mastiff i Danmark.

Tv-serien er nu i København med syv dages optagelse. Blandt hovedcastet er de danske skuespillere Cecilie Stenspil og Troels Lyby.

Det er en super interessant oplevelse at være en del af et så stort internationalt samarbejde. At få muligheden for at spille en hovedrolle og arbejde med nye kollegaer på den anden side af kloden er noget ganske særligt. Jeg glæder mig meget til at se det færdige resultat – Kiwi fjernsyn med et nordisk præg bliver en spændende og anderledes kombination, der ikke er set før, udtaler skuespiller Cecilie Stenspil, som lige er vendt tilbage fra optagelserne i New Zealand.

Ifølge Thomas Gammeltoft, direktør i Copenhagen Film Fund rammer Cecilie Stenspils udtalelse hovedet på sømmet i forhold til fondens hensigter med investeringen i STRAIGHT FORWARD.

Fonden har med vores investering sørget for flere dages optagelser i København og international profilering af Danmark. Et lige så vigtigt aspekt af vores investeringer er at give mulighed for at udvikle og inspirere danske kompetencer og talent, når de rejser ud i verden og drager nye erfaringer. Erfaringer de tager med hjem og gør brug af i den danske branche, siger Thomas Gammeltoft.

Head of Originals hos Viaplay, Nanna Mailand-Mercado er enig omkring det specielle samarbejde, der er på tværs af landene:

Vi synes, at det er interessant, at en stor international produktion har lyst til at koble en dansk vinkel på fortællingen, som i dette tilfælde ender med at blive kernen i hele historien. Mange af vores serier bliver lavet i samarbejde med internationale finansieringspartner, hvilket også kan være udslagsgivende for, hvor serierne bliver optaget. Der er ingen tvivl om, at Copenhagen Film Fund vil kunne gøre det muligt for os at lægge endnu flere af vores produktioner i Danmark, siger Mailand-Mercado.

På rollelisten findes foruden Cecilie Stenspil, Troels Lyby også Vibeke Hastrup og Marie Boda. Derudover er store, new zealandske skuespillere med, heriblandt Mark Mitchinson, John Callen, Stephane Garneau-Monten og Matthew Walker.

STRAIGHT FORWARD udkommer i 2019 i otte afsnit. Originalserien produceres internationalt af Mastiff i samarbejde med Screentime fra New Zealand og vil få international distribution af Banijay Rights & Acorn media Enterprises.

Projektet er støttet af Copenhagen Film Fund og den new zealanske TV-station TVNZ.