DET SKER NU

 

Fonden investerer i ny Joachim Trier film

31 okt 2016, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

Copenhagen Film Fund sikrer sammen med Det Danske Filminstitut danske kompetencer og arbejdskraft på den norske instruktør Joachim Triers nye film ”Thelma”. Efter aftale med filmens danske ko-producent Snowglobe investerer fonden 780.000 DKK på baggrund af et samlet dansk forbrug på 5,6 mio. kr.

Filmen er nu under optagelse i Sverige.

”Thelma” er en overnaturlig thriller om en ung kvinde, der opdager, at hun har skræmmende og overnaturlige kræfter som resultat af mødet med kærligheden. Filmens overnaturlige elementer bliver udviklet af de danske virtual effects-selskaber Ghost VFX og The Gentlemen Broncos, som tidligere har samarbejdet på Amat Escalantes film ”The Untamed”, samt Hydra Lab, Short Cut og Slowmotion FX.

Joachim Triers havde sidste år premiere på sin første engelsksprogede film ”Louder than Bombs” med Gabriel Byrne og Jesse Eisenberg i hovedrollerne, som blev udtaget til hovedkonkurrencen til Cannes Film Festival. Nu er han tilbage på sit modersmål, men prøver denne gang kræfter med thriller-genren.

Det er interessant for fonden at gå ind i Joachim Triers nye film, først og fremmest fordi han er en af de mest talentfulde instruktører i Norden, men også fordi det er en genrefilm, hvilket har vist sig at rejse og sælge godt internationalt, specielt i USA og Asien,” siger Thomas Gammeltoft, direktør i Copenhagen Film Fund.

Historien om ”Thelma” udspiller sig i Oslo og har den norske skuespillerinde Eili Harboe i hovedrollen – også kendt fra katastrofefilmen ”Bølgen”. Totalbudgettet er på 38.6 mio. DKK.

Filmen forventes færdig sommer 2017.

 

 

Producer: Motlys

Ko-producere: Snowglobe, B-Reel Feature Film, Le Pacte

Manuskriptforfattere: Joachim Trier og Eskild Vogt