DET SKER NU

 

Fonden investerer i sin første dokumentarfilm

30 mar 2018, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

Copenhagen Film Fund investerer 1,6 mio. kr. i Final Cut For Reals kommende dokumentarfilm FLEE.

Den delvist animerede dokumentar fortæller historien om drengen Amin, der som elleveårig bliver tvunget på flugt fra Afghanistan. En flugt, der splitter hans familie og spreder dem for alle vinde. Filmen FLEE bliver første gang, Amin fortæller den sande historie om, hvordan han ankom alene til Danmark, blot 16 år gammel. Filmen skal instrueres af danske Jonas Poher Rasmussen.

"Det er en stærk historie med rigtig mange lag. Det er spændende at komme om bord på den her produktion, fordi det ikke er den typiske dokumentarfilm. Det er en anderledes fortælling, der er aktuel og vedkommende for publikum," siger Thomas Gammeltoft, direktør i Copenhagen Film Fund.

Udover animerede sekvenser af hovedpersonens minder, indeholder filmen også live-action arkivoptagelser og Amins egne reflektioner over sin nutidige tilværelse i Danmark som p.hd.-studerende arbejdsnarkoman.

Hoveddelen af filmens animation samt selve hovedproduktionen bliver lagt i København med et estimeret forbrug på 10 mio. kr.

Det er første gang Copenhagen Film Fund investerer i en dokumentarfilm, men ikke første samarbejde med Final Cut for Real. Sidste år havde produktionsselskabet premiere på den politiske thriller CAIRO CONFIDENTIAL, der var finansieret af blandt andre den københavnske filmfond.

"Fonden vil gerne investere i flere dokumentarer fremover, hvis de praktiske omstændigheder er rigtige. Vi går blandt andet med tanker om lancering af en festival-pris. Dokumentargenren har typisk et væsentligt lavere forbrug end fiktion, hvorfor det tidligere ikke har været relevant for fonden at kigge i den retning. Det er dog en vigtig genre, som vi vil forsøge at tilgodese," siger Thomas Gammeltoft.

FLEE produceres af Monica Hellström for Final Cut For Real i co-produktion med Charlotte De La Gournerie fra Sun Creature Studio, og er dansk finansieret af Det Danske Filminstitut, DR, Den Vestdanske Filmpulje, Undervisningsministeriet og The Animation Workshop i Viborg. CinePhil står for international salg.

Filmen er i produktion og forventes færdig primo 2020.