DET SKER NU

 

Galla-premiere på “Kongens Valg” trækker Dronningen i biografen

24 jan 2017, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

Søndag eftermiddag rullede Grand Teatret I København den røde løber ud for Hendes Majestæt Dronningen og en række prominente gæster i anledning af den danske galla-premiere på Erik Poppes film ”Kongens Valg”.

Siden filmens eksklusive forpremiere i forbindelse med det norske kongepars 25-års jubilæum i september, er den blevet set af over 700.000 i hjemlandet. Det gør ”Kongens Valg” til den mest sete film i Norge i 2016.

”Kongens Valg” blev i december shortlisted til en Oscar i kategorien bedste ikke-engelsksprogede spillefilm sammen med ni andre film, heriblandt danske "Under Sandet". I eftermiddag tirsdag den 24. januar offentliggøres det, om filmen kommer blandt de fem endeligt nominerede.

Dronningen på den røde løber
Historien om den første folkevalgte konge i Norge, danske Kong Haakon VII, og tre skelsættende dage i hans liv under 2. Verdenskrig har også vakt Dronning Magrethes interesse. Den danske Dronning er efterkommer af den norske konge, og så meget frem til visningen på premiereaftenen.

Også filmens norske instruktør Erik Poppe, de to hovedrolleindehavere Jesper Christensen og Tuva Novotny og filmens producere og manuskriptforfattere var fløjet ind for at overvære premieren. Alle modtog de publikums applaus og hæder efter filmen.

“Kongens Valg” har danske Jesper Christensen i hovedrollen som Kong Haakon VII og handler om de tre dramatiske døgn i april 1940, hvor den norske konge får et ufatteligt ultimatum af den tyske krigsmaskine: overgivelse af landet eller døden. Med tyske fly og soldater i hælene tvinges kongefamilien på flugt. Efter tre døgn tager kong Haakon sin endelige beslutning: Han nægter at kapitulere, selvom det kan koste både ham selv, hans familie og mange nordmænd livet.

Filmen er co-produceret af norske Paradox Film og danske Nordisk Film. Ved hjælp af investering fra Copenhagen Film Fund blev væsentlige scener fra produktionen lagt i København, hvor den tyske ambassadebolig i Oslo blev bygget på Filmstationens studiefaciliteter i Værløse.

”Kongens Valg” får dansk biografpremiere den 2. februar.

Læs mere om filmen her og se stemningsbilleder fra premiereaftenen nedenfor.

 

Premiere på Kongens Valg med deltagelse afbl.a. HM Dronningen og Jepser Christensen.

Henrik Zein, direktør i Nordisk Film, Thomas Gammeltoft, direktør i Copenhagen Film Fund, og Kim Foss, direktør i Grand Teatret i audiens hos HM Dronningen efter premieren på "Kongens Valg".

 

Erik Poppe, Jesper Christensen, Tuva Novotny og HMD 1

Filmens instruktør Erik Poppe og Jesper Christensen og Tuva Novotny, de to hovedrolleindehavere, i samtale med HM Dronningen.

 

Fotokreditering: Steen Brogaard