DET SKER NU

 

Helsingør danner ramme om ny international Tv-serie

26 feb 2019, Posted by Liv Saalbach Holse in Pressemeddelelser

Krimiforfatter Anna Grues romaner ’Den Skaldede Detektiv’ bliver omdannet til tv-serie med Helsingør som omdrejningspunkt.

 

Anna Grues romanserie om Dan Sommerdahl er en bestseller i flere lande udover Danmark. TV2/Danmark er nu gået sammen med ZDF i Tyskland og det amerikansk/tyske salgsselskab Dynamic Television om at adaptere romanerne til en tv-serie med politiefterforskeren Dan Sommerdahl, hans sager og familieliv som centrum for handlingen.

 

Det danske selskab Sequoia Global Alliance med forfatter Lolita Bellstar og producent Janni Helleskov i spidsen har udviklet serien for TV2 og Dynamic, og skal nu forestå produktionen i samarbejde med det tyske produktionsselskab NDF.

 

Ønsket fra starten var, at serien skulle optages i en dansk provinsby med havn, skov, strand, lokal politistation og et levende kulturliv. Helsingør blev valgt grundet sin idylliske og historiske identitet, og har alt hvad der skal til for at danne en fantastisk ramme om

”Dan Sommerdahl”. Byen kommer simpelthen til at være seriens signatur, hvilket Formand for Kultur- og Turismeudvalget i Helsingør Kommune Henrik Møller glad for:

 

Det er en utrolig spændende mulighed for at vise, både nationalt og internationalt, hvad Helsingør har at byde på samtidig med, at vi sikrer investeringer i lokale leverandører. Serien flugter på den måde perfekt med den strategi, vi har lagt, og det glæder mig derfor, at TV2 nu kan sætte gang i arbejdet.”

 

Helsingør Kommune har i en lang årrække været bidragsydere til Copenhagen Film Fund, og med denne produktion understreges værdien af Fondens utrættelige arbejde for at tiltrække internationale produktioner til Danmark. Direktør Thomas Gammeltoft udtaler:

 

”Vi er glade for at teamet bag ”Dan Sommerdahl” har fundet interesse i en by som Helsingør, og virkelig stolte af at vi i Copenhagen Film Fund sammen med Helsingør har kunnet skabe det grundlag, som gør at de så også kan bruge byen aktivt som lokation og arena for historierne. Og så er det jo exceptionelt at den største tyske tv-station, ZDF er gået sammen med TV2 om denne satsning. Det vidner noget om kvaliteten af og efterspørgslen ude i verden på dansk crime. Det skal Copenhagen Film Fund være med til at understøtte. Vi skaber beskæftigelse og vækst på den måde, og så sikrer vi de danske fortællinger fra Danmark til hele verden. ”

 

Katrine Vogelsang som er Fiktionschef på TV2 ser ligeledes vigtigheden af at skabe lokale fortællinger:

 

”Efter den store succes på TV 2 CHARLIE med ’Mercur’ og ’Sygeplejeskolen’ glæder vi os meget til at præsentere ’Dan Sommerdahl’. Det er en stor glæde, at serien bliver til med det smukke Helsingør som ramme, fordi TV 2 med sin regionale forankring ser en stor værdi i at fortælle historier fra hele Danmark.”

 

Optagelserne er planlagt til at begynde i foråret. Serien udkommer i 8 afsnit og er til TV2-Charlie, men er allerede nu solgt til hele norden samt Frankrig, Italien og Benelux.