DET SKER Nu

 

HOLDET BAG ”MORD UDEN GRÆNSER” SAMLET INDEN PREMIEREN

20 feb 2015, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

I går var holdet bag ”Mord uden grænser”, der har premiere på søndag på DR1, samlet til et smugkig på de to første afsnit. ”Mord uden grænser” er en europæisk thrillerserie, hvor politiefterforskere fra Tyskland, Belgien og Danmark efterforsker en sag om mord og kvindehandel.

Det er den første multilinguale tv-serie, hvor der tales lige meget på alle tre sprog. Netop dette tiltalte Lars Mikkelsen, der spiller en af de tre hovedroller som den empatiske og menneskekloge politiefterforsker Harald Bjørn.

”Det internationale tilsnit i rollen med så mange sprog og så mange forskellige skuespillere fra forskellige lande tiltalte mig. Aspektet med menneskehandel var også interessant. Det er noget, der foregår lige nu, så det er meget relevant,” siger han.

Selvom serien foregår på fire sprog og er europæisk finansieret, er der store danske fingeraftryk. Det skyldes ikke mindst Copenhagen Film Funds investering i projektet.

”Nordisk Film skulle oprindeligt producere serien, men da vi ikke kunne samle nok penge i Skandinavien, måtte vi desværre flytte en stor del af optagelserne til Belgien. Da Copenhagen Film Fund kom på banen, kunne vi flytte en masse optagelser tilbage, og det har vi selvfølgelig været rigtig glade for,” siger Head of Production på Nordisk Film, Thomas Heinesen.

”Copenhagen Film Fund investerede to millioner kroner i serien og det har blandt andet betydet, at vi kunne klippe serien her i København i stedet for Belgien, samt at der er mere København på lærredet.”

I alle led af produktionen af ”Mord uden grænser” er der danske kræfter. Mai Brostrøm og Peter Thorsboe har skrevet manuskriptet, den desværre just afdøde Kathrine Windfeld er konceptuerende instruktør og har ligesom Kasper Gaardsøe instrueret fire afsnit. Der er danske skuespilere med og masser af danske filmarbejdere bag kameraet.

””Mord uden grænser” er netop et af den slags projekter, vi gerne vil investere i, fordi det benytter sig af danske filmarbejdere og kreative kræfter. Vi hjalp serien til at blive i Danmark, og det sikrede arbejdspladser, der ellers var fosvundet til udlandet,” siger direktør for Copenhagen Film Fund, Thomas Gammeltoft.

Se traileren her