DET SKER NU

 

INTERNATIONALT STJERNECAST PÅ LONE SCHERFIGS NYE FILM

19 feb 2018, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

Efter 10 år i udlandet er Lone Scherfig aktuel med en ny dansk film til det internationale marked. Nu er tre af hovedrollerne besat med toppen af internationalt nyt skuespiltalent

 

Den 68. udgave af Berlin Film Festival er netop skudt i gang. Den anledning bruger det danske produktionsselskab Creative Alliance og salgsselskabet HanWay Films til at annoncere skuespillerne på manuskriptforfatter og instruktør Lone Scherfigs nye film, som endnu er uden titel. 

Det bliver Zoe Kazan (The Deuce, The Big Sick), Andrea Riseborough (Death of Stalin, Battle of the Sexes, Birdman) og Tahar Rahim (A Prophet, The Past, The Eagle), der skal spille hovedrollerne i den prisbelønnede manuskriptforfatter og instruktørs første danske film i 10 år. Dertil har den britiske skuespiller Bill Nighy (Love Actually, Pirates of the Caribbean) for nylig tilsluttet sig stjerne-castet og udgør således holdets alderspræsident. Nighy er et nyt men velkendt ansigt hos Scherfig, der tidligere har arbejdet sammen med skuespilleren på sin film "Their Finest Hour". 

Lone Scherfig, som herhjemme er særligt kendt for ITALIENSK FOR BEGYNDERE, har i løbet af sin internationale karriere bl.a. instrueret AN EDUCATION, som var nomineret til ni BAFTA’er og tre Oscars.

Foruden at skulle instruere, har Scherfig også skrevet manuskriptet til sin kommende film, der fortæller historien om fire isolerede mennesker i New York City, der gennemgår de værste kriser i hver deres liv. Over et forløb på otte måneder, bliver de gennem næstekærlighed og tilfældigheder, hinandens nærmeste allierede.

Filmen starter produktion i foråret i New York, Toronto og København med Manhattans ikoniske og spektakulære ”The Russian Tea Room” fra 1920’erne som hovedarena.

Produktionsselskabet Creative Alliance har i forbindelse med besættelsen af filmens sidste to større roller kig på to danske skuespillere. Navnene forventes annonceret indenfor kort tid.

 

Danske kompetencer og internationalt udsyn
Copenhagen Film Fund står sammen med Det Danske Filminstitut og DR bag filmens danske finansiering. Det er anden gang fonden investerer i en Creative Alliance-produktion.

Det er vigtigt for Copenhagen Film Fund at bakke op om større danske projekter, som sigter internationalt, da det højner de danske kompetencer og det kreative udsyn. Derfor er det oplagt at investere i Lone Scherfigs nye film. Det er på alle måder et interessant projekt med stor international finansiering og potentiale, ikke mindst på grund af et hold af stjerner og spændende unge skuespillere,” forklarer Thomas Gammeltoft, direktør i Copenhagen Film Fund.

Filmen planlægger seks ugers optagelse, hovedsageligt i Toronto og New York. Ved hjælp af investering fra blandt andre Copenhagen Film Fund er der nu også planlagt interiørindspilninger i København.

 

Holdet
Filmen produceres af Malene Blenkov for Creative Alliance og Canadas Strada Films, i co-produktion med Frankrigs D'Artagnan, Tysklands Nadcon og Sveriges Unlimited Stories. Filmen finansieres med støtte fra Det Danske Filminstitut, DR, Copenhagen Film Fund, , Telefilm Canada , Det Svenske Filminstitut, Film i Väst, SF Studios, Nordisk Film & TV Fond, ARTE Grand Accord / WDR, Entertainment One og Ingenious Senior Film Fund.

Producer Malene Blenkov udtaler: "Det er et skønt privilegium at producere denne overbevisende Lone Scherfig film. Tematikken er dramatisk, stærk og meget relevant for den verden, vi lever i i dag, med charmerende stænk af den generøsitet, humor og optimisme, der kendetegner Scherfig."

Hovedfunktionerne består af den erfarne og faste Scherfig-samarbejdspartner filmfotograf Sebastian Blenkov (Miss Sloane, Their Finest) samt scenograf Carol Spier (Pacific Rim, Eastern Promises) og kostumier Louize Nissen (Krigen, Kon-Tiki).

 

Om Creative Alliance
Creative Alliance blev stiftet i 2013 af de fire instruktører Ole Christian Madsen, Lone Scherfig, Dagur Kári og Per Fly i samarbejde med Jacob Jørgensen, Nikolaj Vibe Michelsen og Malene Blenkov. Sammen har de fokus på det stærke kreative og kvalitetsbevidste fællesskab i udvikling og produktion af film og tv, som skal danne grundlag og bæredygtighed på både dansk og internationalt plan.