DET SKER NU

 

Lone Scherfigs nye film åbner Berlin Film Festival

07 dec 2018, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

Den danske stjerneinstruktør får æren af at åbne en af verdens mest prestigefyldte filmfestivaler med sin nye film ’The Kindness of Strangers’. Copenhagen Film Fund er stolt af at have medvirket til at gøre filmen endnu mere dansk

 

For første gang nogensinde er en danskproduceret film valgt som officiel åbningsfilm på Berlin Film Festival. Når festivalen den 7. februar 2019 slår dørene op for 69. gang, bliver det således til de eventyrlige billeder fra Lone Scherfigs engelsksprogede ensembledrama ’The Kindness of Strangers’.

Foruden at åbne en af verdens mest prestigefyldte festivaler, deltager filmen også i hovedkonkurrencen om de eftertragtede guld- og sølvbjørne.

Filmen har danske Creative Alliance som producent, et selskab som Scherfig var medstifter af i 2013 sammen med en række andre fremtrædende danske instruktører samt producer Malene Blenkov, der er den danske producer i spidsen for 'The Kindness of Strangers'.

 

Danske kompetencer og internationalt udsyn
Copenhagen Film Fund står sammen med Det Danske Filminstitut og DR bag filmens danske finansiering. Det er anden gang fonden investerer i en Creative Alliance-produktion.

Vi er stolte af at have været med til at få filmen realiseret med dansk islæt både foran og bag kameraet samt væsentlige optagelser i København. Det er vigtigt for Copenhagen Film Fund at bakke op om større danske projekter, som sigter internationalt, da det højner de danske kompetencer og det kreative udsyn. Derfor er det jo mere end skønt, når ’The Kindness of Strangers’ bliver udtaget til så fornem en plads på en af verdens største filmfestivaler,” udtaler Thomas Gammeltoft, direktør i Copenhagen Film Fund.

Filmens imponerende rolleliste tæller blandt andet Zoe Kazan, Tahar Rahim, Andrea Riseborough, Caleb Landry Jones, Jay Baruchel samt Bill Nighy, som Scherfig samarbejdede med på sin seneste film, 'Their Finest Hour'. Fra Danmark medvirker blandt andet Esben Smed og David Dencik.

 

Tidligere film på Berlinalen
The Kindness of Strangers’ er Scherfigs første danskproducerede film i 10 år efter en længere række internationale succeser såsom ’The Riot Club’ og ’Their Finest Hour’ – succeser som har gjort den danske instruktør til et velkendt ansigt på Berlin Film Festival. Hun deltog blandt andet i festivalens hovedkonkurrence i 2001 med sin dogme-film og internationale gennembrud, 'Italiensk for Begyndere', der vandt fire priser, herunder Juryprisens Sølvbjørn. I 2003 vendte hun tilbage med sin første engelsksprogede film, 'Wilbur begår Selvmord', og endelig deltog hendes Oscar-nominerede drama 'An Education' i Berlinale Special i 2009.

 

Om ’The Kindness of Strangers’
Lone Scherfigs ensembledrama ’The Kindness of Strangers’ følger fire mennesker, da de går igennem den værste krise i deres liv. Hovedarenaen er en forfalden, tidligere glamourøs restaurant i hjertet af New York, hvor karaktererne vikles ind og ud af hinandens liv og efterhånden opdager, at deres håb og redning ligger i de nye bekendtskabers hænder.

Malene Blenkov har produceret filmen for danske Creative Alliance og canadiske Strada Films med støtte fra Copenhagen Film Fund, Det Danske Filminstitut og Telefilm Canada. Filmen er desuden støttet af DR, Ontario Creates, Det Svenske Filminstitut, Nordisk Film & TV Fond, Entertainment One og Ingenious Senior Film Fund/Apollo Media, og koproduceret af svenske Unlimited Stories, tyske Nadcon, franske D’Artagnan, Film i Väst, Arte Grand Accord WDR/ARTE og ARTE France Cinema.

SF Studios, der distribuerer filmen i Skandinavien, har endnu ikke fastlagt en dansk premieredato.

 

 

Foto: Filmens hovedrolleindehavere Zoe Kazan og Tahar Rahim taget af fotograf Per Arnesen.