DET SKER NU

 

Nikolaj Coster-Waldau i menneskejagt over Københavns tage

10 aug 2017, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

Instruktøren bag MISSION: IMPOSSIBLE og SCARFACE filmer sin næste film i København. Produktionen tredobler nu sit forbrug og antal optagedage i København ved hjælp af en investering fra Copenhagen Film Fund

 

Hvad der oprindeligt var tænkt som to dages baggrundsoptagelser i København uden skuespillere, er nu blevet til otte højspændte dage med Nikolai Coster-Waldau i menneskejagt over byens tage og actionscener på Københavns Politigård.

Det er en investering på 2 mio. kr. fra Copenhagen Film Fund, der har gjort det muligt for den amerikanske instruktør Brian de Palma i samarbejde med det danske produktionsselskab Schønne Film at lægge en større del af optagelserne til filmen DOMINO i den danske hovedstad.

Historien bag DOMINO har hele tiden haft København som sit udspring, men det har tidligere ikke kunne lade sig gøre at filme hovedscener i byen på grund af manglende finansiering. Ved hjælp af en investering fra Copenhagen Film Fund filmer vi nu otte dage i indre by. Det er helt afgørende for den danske film- og tv-branche, at der er aktører i Danmark, der tror på og hjælper internationale produktioner til at lægge produktioner i landet, da de ellers rykker andre steder hen. Uden støtte fra DR og Copenhagen Film Fund ville det ikke have været muligt at filme i København,” udtaler filmens danske hovedproducent Michel Schønnemann.

Foruden danske Nikolai Coster-Waldau har DOMINO også nederlandske Carice van Houten (GAMES OF THRONES og BLACK BOOK) og australske Guy Pearce i bærende roller. Alle tre stjerner deltager i optagelserne i indre København, der løber frem til den 9. august.

Filmens handling lægger ud i København, hvor en lokal politibetjent, spillet af Coster-Waldau, forsøger at skabe retfærdighed, efter hans makker er blevet myrdet af en mystisk mand. Han får hjælp af en kvindelig politikollega, spillet af Carice van Houten. Men jagten på gerningsmanden tager en drejning, da de to betjente finder ud af, at gerningsmanden er en CIA-agent, som forsøger at stoppe en terrorcelle. En jagt der blandt andet fører dem til Spanien og Belgien.

 

Filmproduktion er god forretning for København
Copenhagen Film Fund har investeret i DOMINO på baggrund af et forventet minimumsforbrug på 9,6 mio. kr. på blandt andet lønninger til danske filmarbejdere, fotografer, producer, transport og locations. Men der er, ifølge fondens direktør, mere at vinde ved at tiltrække denne slags produktioner end ren økonomisk gevinst.

Copenhagen Film Fund har selvfølgelig et økonomisk fokus på, at de udenlandske produktioner vi tiltrækker til byen skal skabe vækst og arbejdspladser i regionen. Men vi er også sat i verden for at gøre København til et sted, hvor der sker noget. Hvor film- og tv- optagelser fylder, larmer og skaber stemning i gadebilledet. Gastronomi, gamle bygninger og cykelstier er godt, men det er ikke nok. Vi ved, at det også brander et land og en region, når vi viser vores samfund, vores kultur og vores værdier på skærme i hele verden. Det er blandt andet det, vi opnår med en film som DOMINO. Gennem film og tv kan vi gøre Danmark til et sted, som resten af verden vil rejse til, ” fortæller Copenhagen Film Funds direktør, Thomas Gammeltoft.

DOMINO er skrevet af den norske forfatter Petter Skavlan, som blandt andet står bag KON-TIKI og SOFIES VERDEN. Danske Schønne Film er hovedproducent med spanske Suroeste Films, belgiske N279 Entertainment og Zilvermeer Productions som co-producenter.

 

Fotokredit: Rolf Konow & Isak Hoffmeyer