DET SKER NU

 

NU FÅR HOVEDSTADSOMRÅDET SIN FILM FOND

23 okt 2013, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

Efter flere års arbejde lykkes det nu at få etableret den filmfond i Hovedstadsområdet, som Københavns Kommune og mange andre længe har ønsket sig. I går underskrev syv kommuner og Region Hovedstaden samt en række private virksomheder og fagorganisationer aftalen om en ny filmfond.

Med 35 millioner i kassen skal en nyetableret filmfond nu arbejde for at sætte København på det internationale filmkort og tiltrække filmproduktioner til hovedstadsområdet.

Formålet er, at filmproduktionerne skal skabe mere vækst og beskæftigelse i filmbranchen og de erhverv, der knytter sig til produktion af film.

Med Københavns kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V) for bordenden blev aftalen – efter flere års arbejde – underskrevet i går på Københavns Rådhus af repræsentanter fra syv kommuner, Region Hovedstaden, en række private virksomheder og faglige organisationer fra filmbranchen. Alle investorerne går ind på samme vilkår for at styrke hovedstadsområdets filmerhverv.

På et tidspunkt så planerne om filmfonden ud til at lide skibbrud, fordi regeringen ikke ville bidrage til fonden. Det gjorde ikke tilfredsheden mindre hos kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev, da aftalen i går var i hus.

Det er fantastisk, at det nu lykkes. Nu kan vi endelig komme i gang. Alle har skrevet under, og jeg er ikke i tvivl om, at filmfonden vil medvirke til at skabe mere vækst og flere arbejdspladser. Og selv om vi selvfølgelig håber på store, internationale produktioner, der vil sætte København på verdenskortet, er det også vigtigt at sige, at det her er en erhvervsfond, ikke kunststøtte,  siger Pia Allerslev.

Fondens opgave bliver at tiltrække større filmproduktioner, der retter sig mod det internationale marked, og som ellers ville vælge hovedstadsområdet fra.

Filmproduktionerne bliver mødt med et krav om forbrug i hovedstadsområdets filmbranche for at sikre, at investeringerne tilfører størst mulig værdi til den danske filmbranche.

Det forventes, at stillingen som direktør for fonden kan slås op i marts, og at fonden er i gang inden sommerferien.

 

Offentlige bidragsydere:

Albertslund Kommune: 0,10 mio. kr.

Ballerup Kommune: 0,60 mio. kr.

Brøndby Kommune: 0,60 mio. kr.

Frederiksberg Kommune: 0,75 mio. kr.

Furesø Kommune: 0,50 mio. kr.

Hvidovre Kommune: 2,00 mio. kr.

Københavns Kommune: 20,00 mio. kr.

Region Hovedstaden: 7,00 mio. kr.

I alt:  31,55 mio. kr.

 

Private bidragsydere

Der deltager omkring 12-14 forskellige private bidragsydere. De støtter med beløb svingende fra 50.000 til en million kroner.