DET SKER NU

 

KØBENHAVNS FILM FOND INVESTERER I SIT FØRSTE PROJEKT

03 okt 2013, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

546651_352099678179056_768674772_n

 

Copenhagen Film Fund, som har været flere år undervejs, er nu endelig en realitet. Ved Fondens første bestyrelsesmøde, tirsdag den 3. September, blev Copenhagen Film Funds vilkår vedtaget og fonden gav tilsagn til sit første projekt; SBS Tv-serien Heartless, som instrueres af Natasha Arthy og produceres af Fridthjof Film.

Copenhagen Film Funds nyansatte direktør, Thomas Gammeltoft siger;

Vi er meget glade for at mange års arbejde for at etablere en københavnsk filmfond nu endelig er lykkedes, og jeg glæder mig til de næste års arbejde med at tiltrække spændende internationale produktioner til København og omegn og til at Copenhagen Film Fund med sine investeringer også kan være med til at sikre at danske produktioner fastholdes her i landet. Vi er meget glade og stolte over vores engagement i Heartless Tv-serien, som uden Copenhagen Film Fonds invest ville have været nødsaget til at flytte deres produktion til Ungarn. Vi oplever Heartless som en banebrydende fantasy ungdomsserie på dansk grund med et stort internationalt potentiale, og det er godt, at vi også kan gøre os gældende på den bane.

Herudover besluttede Copenhagen Film Fund en lang række andre fokusområder for sit arbejde, ligesom der blev givet grønt lys til afsluttende dialog med Bentley Productions om optagelserne på et afsnit af den kendte engelske tv-serie, Midsomer Murders aka Barnaby som skal filmes i en eller flere af fondens medlemskommuner. Pressemeddelelse på dette vil følge senere.

Copenhagen Film Fund råder over ca. DKK 35 mio.  som skal investeres i danske og internationale produktioner over de næste 2 ½ år. Fondens bidragsydere består af følgende kommuner; Albertslund, Ballerup, Brøndby, Frederiksberg, Furesø, Helsingør, Hvidovre og København samt en række private investorer. Copenhagen Film Fund kommer til at have adresse på Nørregade 7B, hvor også Copenhagen Capacity holder til.