DET SKER NU

 

PRESSEMØDE PÅ ”THE DANISH GIRL”

23 mar 2015, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

I går blev der afholdt pressemøde på storfilmen ”The Danish Girl”, der har Eddie Redmayne, der vandt en Oscar for bedste mandlige hovedrolle tidligere i år, i hovedrollen. Han spiller danske Einar Mogens Wegener/Lili Elbe, der som en af de første i verden fik foretaget en succesfuld kønsskifteoperation i 1930, og hans kone, Gerda, spilles af svenske Alicia Vikander. Instruktør er Tom Hooper, der i 2010 vandt en Oscar for bedste film for ”Kongens store tale”. 

Herunder følger er par udpluk af pressemødet på Charlottenborg, som Copenhagen Film Fund var vært for.

Se stort billedgalleri på vores facebook-side her

 

Instruktør Tom Hooper:

”Da jeg læste manuskriptet, vidste jeg, at vi ikke kunne lave filmen uden at optage den i København. Det kunne vi ikke have gjort uden Copenhagen Film Fund. Det er en drøm, der er gået opfyldelse at optage her. Her er nogle fantastiske locations. Arkitekturen og farverne er fantastiske i København og passede godt til den selvbeherskelse, vores hovedperson har.”

 

Carl Christian Ebbesen (DF), kulturborgmester i København:

”Vi oprettede Copenhagen Film Fund, fordi vi gerne ville have, at en international storfilm blev optaget her i København. Det brander København, men det skaber også vækst og jobs byen. Vi er hypet for tiden som et filmproducerende land og by. Det skal vi fortsætte. Det er et scoop for mig som borgmester, at det er lykkedes at få ”The Danish Girl” til byen. Som kulturborgmester er det noget, jeg gerne vil fortsætte. Jeg skal tale med mine kollegaer, og forhåbentlig kan vi finde pengene til det fremover.”

 

Thomas Gammeltoft, direktør, Copenhagen Film Fund:

”Vi skal fortsætte den gode situation, vi er i lige nu. Vi vil gerne have to af denne slags film om året. Vi har de fysiske og kreative rammer, så forhåbentlig får vi også frem over har de økonomiske rammer til at tiltrække film af denne størrelse. Det er godt for væksten og brandingen. Det har København brug for, for vi har alt, der skal til. Folk fra hele verden vil til København for at optage film, og den situation skal vi udnytte og sørge for fortsætter. Det gør virkelig en forskel.”

 

Fakta:

”The Danish Girl” skal optage ti dage i Købehavn, hvor Einar Mogens Wegener/Lili Elbe boede med sin kone Gerda Wegener.

Der skal optages på hele 20 locations i København, blandt andet i Nyhavn, Frederiksberg og Festsalen på Charlottenborg.

København lægger også gader og stræder til en enkelt scene, der skal foregå i Paris, hvor Lili Elbe boede i en periode.

Cirka 50 scener af filmen skal optages i København. Filmen skal også optages i London og Belgien.

Tom Hooper har besøgt København fire gange for at se på locations.