DET SKER NU

 

PRESTIGEFYLDT PRODUCER-WORKSHOP DENNE UGE I KØBENHAVN

25 okt 2017, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

I denne uge er det kreative niveau og det internationale filmtalent i København en smule højere end normalt. Hos Copenhagen Film Fund er vi stolte at være en del af årsagen, og sammen med Det Danske Filminstitut, Film i Skåne og Det Svenske Filminstitut være lokal partner til årets internationale producer-workshop EAVE/European Audiovisual Entrepreneurs.

EAVE er et af de førende uddannelsesprogrammer for filmproducere i Europa. Hvert år deltager 50 film- og tv-producere fra hele Europa i et intensivt program med det formål at introducere dem til det globale marked. I denne uge lanceres dette års tredje og største workshop, det såkaldte Decision Makers Forum, i København, hvor 51 deltagere og 65 beslutningstagere og eksperter fra hele verden besøger byen – heriblandt salgsselskabet THE MATCH FACTORY fra Tyskland, det fransk distributionsselskab HAUT ET COURT, det amerikanske talentudviklingsinstitut SUNDANCE INSTITUTE og tv-selskabet ZDF/Arte fra Tyskland.

Tidligere har workshoppen primært tiltrukket europæiske deltagere, men opmærksomheden fra udlandet er stigende, og i år deltager producere fra lande som Nigeria, Nepal, Bolivia og Brasilien. Ligeledes er de to danske producere Per Damgaard Hansen fra Mesterplan Pictures og producer Maria Stevnbak Westergren fra Toolbox Film blandt dette års EAVE-deltagere. Foruden selve workshop-programmet vil deltagerne i løbet af ugen blive introduceret til danske produktionsselskaber såsom Nordisk Film, Zentropa, Nimbus Film og Snowglobe Film.

Thomas Gammeltoft, direktør for Copenhagen Film Fund, håber, at workshoppens tilstedeværelse i København vil give mulighed for fremtidige internationale co-produktioner mellem danske og internationale producere.

”EAVE-programmet er en enestående mulighed for at promovere København til udenlandske filmproducere, forfattere, direktører, finansiere og distributører, der kommer til byen og oplever byens attraktioner og kreative talent, samtidig med at de profilerer København som en kreativ by i verdensklasse," tilføjer han.