DET SKER NU

 

Prisvindende ”Long Way North” set af 160.000

29 mar 2016, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

Den smukt animerede fransk/danske co-produktion ”Long Way North” har endelig fået verdenspremiere. Filmen åbnede i de franske biografer den 27. januar og er indtil videre set af over 160.000.

Det er de talentfulde mennesker fra franske Sacrebleu Production, Maybe Movies og danske Nørlum, som står bag animationsfilmen om en eventyrlysten ung pige fra det 19. århundredes russiske aristokrati.

Shout Factory, som blandt andet stod for salget af Mad Max, er filmens amerikanske distributør, og sender den ud på det amerikanske marked til efteråret.

Audio-Resort arbejder i øjeblikket på den danske dub af filmen, som byder på store navne såsom Lars Mikkelsen, Mikkel Boe Følsgaard og Lars Brygmann. Den danske version vil planmæssigt få premiere november 2016.

Oscar-short listing
Long Way North har udmærket sig i en grad, som giver holdet bag filmen forhåbninger om en Oscar-short listing i kategorien ”Bedste Animationsfilm”. Nørlum, Sacrebleu og Maybe Movies var på præsentationstur hos de amerikanske produktionsselskaber Disney, DreamWorks, Paramount, Pixar, Lucas Film og Laika i november sidste år, hvor alle parter udtrykte stor begejstring. Senest har filmen vundet Publikumsprisen til Annecy Festival, Grand Prize og Governor Prize til Tokyos Animation Award Festival og prisen for årets instruktør til Cartoon Movie-uddelingen i Lyon.

I tilfælde af en Oscar-nominering vil både den danske og amerikanske premiere blive rykket til foråret 2017.

1 ind, 2,6 ud
Det er snart to år siden Copenhagen Film Fund investerede én million kroner i ”Long Way North”, der på den baggrund lagde et spend på 2,6 millioner kroner i Københavnsområdet. Vi er nu spændte på at se det færdige resultat og krydser fingre for, at filmen når mindst lige så langt som Nørlums tidligere co-produktion ”Song of The Sea”, som fik en Oscar-nominering for bedste animationsfilm i 2014.

Læs mere om Long Way North her og se den franske trailer nedenfor