DET SKER NU

 

SE TRAILEREN TIL ”MORD UDEN GRÆNSER”

13 feb 2015, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

Så er traileren kommet til et af de første projekter, Copenhagen Film Fund investerede i (se den i bunden af teksten). Thrillerserien ”Mord uden grænser” med Lars Mikkelsen i hovedrollen bliver forårets store søndagsserie på DR, når den får premiere 22. februar klokken 20 og syv søndage frem.

”Mord uden grænser” er en multisproget krimi-serie med europæisk finansiering, men Copenhagen Film Fund var med til at gøre serien endnu mere dansk med sin investering på 2,5 millioner kroner i 2013. Fondens investering betød blandt andet, at de otte afsnit er instrueret af nyligt afdøde Kathrine Windfeld, der også er konceptuerende instruktør, og Kasper Gaardsøe.

Investeringen muliggjorde også, at nogle af optagelserne blev henlagt til københavnsområdet, hvor der dermed blev skabt arbejdspladser. Serien er skrevet af Peter Thorsboe og Maibritt Brostrøm.

Serien hed oprindeligt ”The Team”, men DR blev så glade for den, at den nu har fået den danske titel ”Mord uden grænser”. Den handler om en såkaldt JIT (Joint Investigation Team), der er en transeuropæisk efterforskningsenhed, der kan operere hurtigt og uden om bureaukrati på tværs af europæiske landegrænser med bemyndigelse til at lede en efterforskning.

Det bliver der brug for, da en kvinde findes myrdet i København skudt gennem det venstre øje og med en afskåret finger. Få timer efter findes to andre kvinder i Berlin og Antwerpen, der også er skudt gennem venstre øje og med en finger skåret af. Så går holdet, som består af Harald Bjørn (Lars Mikkelsen), Jackie Mueller (tyske Jasmin Gerat) og Alicia Verbeek (belgiske Veerle Baetens) i gang!