DET SKER NU

 

Stjernerne fra ”The Danish Girl” gæster København til gallapremiere

02 feb 2016, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

Den danske gallapremiere på den længeventede storfilm ”The Danish Girl” er lige om hjørnet. I aften tirsdag den 2. februar bliver Imperial biograf i indre København indtaget af filmens kreative trio Eddie Redmayne, Alicia Vikander og Tom Hooper.

Både stjernernes besøg til gallapremieren og faktummet, at filmen udspiller sig i en af Danmarks gamle købstander er noget, der bliver spået stor branding-mæssig betydning for landet.

“”The Danish Girl” er et fantastisk udstillingsvindue til verden. De mange fine billeder fra København fortæller historien om en by med en arkitektur, hvor huse og bygninger helt tilbage fra 1600-tallet er en del af byens særkende. Vi er stolte af alle de nye bygninger fra danske og udenlandske velrenommerede arkitekter, men det historiske København har en særlig charme, der ikke kan kopieres”, siger brandingchef i Visit Denmark, Anja Hartung Sfyrla.
Udover brandingværdi er det også en direkte lukrativ forretning at tiltrække udenlandske filmproduktioner i den kaliber til regionen grundet det store forbrug disse produktioner lægger i landet. Copenhagen Film Fund var med til at få filmen til København via en investering på seks millioner kroner. Som direktør i fonden, Thomas Gammeltoft, fortæller til Berlingske Business i dag:

”De har brugt rigtig mange penge på hotelovernatninger (”The Danish Girl”-filmholdet, red.). Samtidig har de skabt en pæn portion arbejdspladser. Vi får rigtig meget igen på den investering.”

Direktøren estimerer, at ”The Danish Girl” har indbragt Københavns erhvervsliv en omsætning på 14 millioner kroner.

Filmen kan ses i danske biografer fra den 4. februar.

 

Følg Copenhagen Film Fund på Facebook og Instagram og få løbende billeder og opdateringer fra gallapremieren og fondens fremtidige aktiviteter.