DET SKER NU

 

”The Danish Girl” sælger København

27 maj 2016, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

”The Danish Girl” har hen over vinteren lokket 181.453 danskere i biografen og været nomineret til over 50 internationale priser. Selvom filmen nu er taget af plakaten i danske biografer og filmprisnomineringerne har fortaget sig, er effekten af filmen stadig bemærkelsesværdig.

Især filmens brandingværdi for København som rejsedestination er til at føle på. Store engelske nyhedsmedier som Huffington Post og The Independent laver online guides til København i fodsporerne af ”The Danish Girl”, og på begge nyhedsplatforme finder man rosende ord om den danske hovedstads brostensbelagte gader omkring Nyhavn, Nyboder og det Kongelige Teater.

The Independents journalist Jacob Stolworthy skriver blandt andet: ” Walking the streets of Copenhagen is one thing; walking the streets of Copenhagen having seen The Danish Girl is another”. En udmelding, der er ledsaget af en varm anbefaling om at besøge byen.

Også mindre internationale blogs og medieplatforme tilslutter sig fortællingen om Købehavn som en stor kvalitet ved "The Danish Girl" og en yndet rejsedestination.

 

Annonceværdi svarende til 3,5 mio. kr.
Det økonomiske incitament for Copenhagen Film Fund til at investere seks mio. kr. i filmen var tydeligt, da den amerikanske producent Universal Studios gav udsigt til et forbrug på 14 mio. kr. under de danske optagelser i foråret 2015. Det positive er nu at se, at investeringen ligeledes leverer brandingværdi, som skaber større international bevågenhed omkring København og motiverer folk til at rejse hertil.

Et resultat fra Visit Denmarks pressemåling viser, at filmen har eksponeret København på diverse platforme over 17 mio. gange og haft en annonceværdi svarende til 3,5 mio. kr. – godt hjulpet på vej af et grundigt pressefremstød fra Visit Denmark i forbindelse med den danske premiere.

Tom Hoopers fortolkning af historien om kunstnerparret Lili Elbe/Einar Wegener og Gerda Wegener er således mere end blot en fortælling om kærlighed og viljestyrke. Den har samtidig vist sig som et portræt af København og byens arkitektur – en filmisk rejseguide.

The Danish Girl udkommer på DVD ved udgangen af juni 2016.

 

Læs mere om "The Danish Girl" her.