DET SKER NU

 

Tysk film indtager Bornholm

16 nov 2015, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

Ved hjælp af Copenhagen Film Funds investering dannede Bornholm i september baggrund for en ny tysk spillefilm med titlen ”Et Minuts Stilhed” (originaltitel “Schweigeminute”). Filmholdet brugte 15 dage på Bornholm, hvor øens smukke naturomgivelser skal bringe historien om en 18-årig gymnasieelevs sommeraffære med hans unge lærerinde til live.

Selvom filmens handling udspiller sig i en lille fiskerby i Tyskland, bliver udendørsscenerne optaget i Sandvig på Bornholm, da byen har en gammel uspoleret havn, der ligner havnene i Tyskland i 1950’erne.

Bornholm Kommune håber, at optagelsen af ”Et Minuts Stilhed” bliver den første af mange på den danske klippeø og har valgt at støtte Copenhagen Film Funds fremtidige arbejde for at tiltrække udenlandske film- og tv-produktioner til øen med 200.000 kr. per år i perioden 2016-18.

Produktionen blev hjulpet på vej af Copenhagen Production Service, der servicerede den tyske producent MOOVIE med lokale tilladelser, filmhold, kontakter og knowhow indenfor filmproduktion i Danmark.

”Et Minuts Stilhed” udspiller sig i 1950’erne på et gymnasium i Hirtshafen, en lille tysk fiskerby på̊ Østersøkysten, hvor der finder en mindehøjtidelighed sted til ære for Stella Petersen, skolens unge engelsk lærerinde. For en af hendes elever var Stella dog mere end blot en lærerinde, hun var hans første kærlighed. Fra 18-årige Christians synspunkt genoplever vi en magisk sommeraffære mellem to unge mennesker, der ender brat og tragisk, men som gennem døden forvandles til udødelighed.

 

Szene51Christian Voigt(Jonas Nay)&Stella Petersen(Julia Koschitz)

Hafen