DET SKER NU

 

Uma Thurman på rollelisten til ”The House That Jack Built”

10 mar 2017, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

En eksklusiv overraskelse ventede den internationale presse, der mødte talstærkt op til pressemødet på Lars von Triers nye film ”The House That Jack Built” i det svenske Dalsland. Her stod den amerikanske skuespillerinde Uma Thurman klar til pressefotos og interviews sammen med den allerede offentliggjorte hovedrolleindehaver Matt Dillon og Lars von Trier. Uma Thurman blev endeligt bekræftet som cast umiddelbart før pressemødet den 7. marts, som markerede opstarten af filmens optagelser.

Se billeder fra pressemødet i bunden af siden.

 

Stærkt internationalt cast
Zentropa har således sikret sig et stærkt internationalt cast med skuespillere fra begge sider af Atlanterhavet i de bærende roller. Foruden Matt Dillon i hovedrollen som seriemorderen Jack indtager schweizisk Bruno Ganz rollen som den mystiske Verge, der udforsker og udfordrer Jacks tanker og handlinger gennem en tilbagevendende dialog.

Uma Thurman, Riley Keough, Sofie Gråbøl og Siobhan Fallon Hogan spiller de uheldige kvinder, der møder Jack undervejs.

Uma Thurman blev verdenskendt efter sin rolle som Mia Wallace i Quentin Tarantinos PULP FICTION (1994). I 2003 teamede hun igen op med Tarantino i den internationale filmserie KILL BILL VOL. 1 (2003) og KILL BILL VOL. 2 (2004). Yderligere filmroller tæller BATMAN & ROBIN (1997), LES MISÉRABLES (1998), FARLIGE FORBINDELSER (1998); BEAUTIFUL GIRLS (1996).

Læs mere om filmens cast her.

Indspiller i Sverige og Danmark
Efter indspilningerne der nu pågår i Sverige, fortsætter Zentropa til København i maj.

Det er første gang siden DANCER IN THE DARK fra 2000, at Lars von Trier optager en international spillefilm i Danmark. Det er blandt andet en investering på 8 millioner kr. fra Copenhagen Film Fund, der har gjort det muligt for Zentropa at blive i det danske hovedstadsområde. For fondens direktør Thomas Gammeltoft er det en stor kunstner, der vender hjem:

I Copenhagen film Fund er vi utroligt stolte over, at Lars von Trier skal optage i Danmark efter mange år i udlandet. Og så er det jo endnu mere fantastisk, at han kan tiltrække så store skuespillere fra hele verden, som ser det som udviklende og et privilegium at arbejde med ham. Vi skal gøre alt for, at de får et fantastisk ophold i vores region. Også for Fonden er det et privilegium at bidrage til tilblivelsen af denne storfilm,” siger fondsdirektøren og fortsætter:

På film- og tv-scenen står Danmark i dag et sted, hvor vi kan være med til at udvikle vores talenter på et internationalt plan. Fonden arbejder på at skabe disse rammer. I dag ryger de bedste, danske talenter hurtigt ud af døren og videre til Hollywood. Men vi har potentialet herhjemme til at skabe noget, som kan det samme som udlandet, og vi kan, hvis vi får de rigtige rammebetingelser. Vi elsker eksport af dansk talent, men vi skal altså også have gavn af det herhjemme.”

 

Holdet bag filmen
THE HOUSE THAT JACK BUILT produceres af Louise Vesth for Zentropa Group i co-produktion med Film i Väst, Copenhagen Film Fund, Slot Machine, med støtte fra Det Danske Filminstitut, Det Svenske Filminstitut, Nordisk Film & TV Fond, CNC, Film- und Medienstiftung NRW, Eurimages, The Media Programme of the European Union, og i samarbejde med DR, Nordisk Film Distribution, Concorde Filmverleih, Potemkine, Les Films du Losange, SVT. Internationalt salg ved TrustNordisk.

the house0067-resized

the house0055_resized

the house0050_resized

the house0018_resized

the house0013_resized