DET SKER NU

 

Bølgen udtaget til Oscar-nominering

04 sep 2015, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

Roar Uthaugs katastrofefilm ”Bølgen” bliver Norges indstilling til nominering i Oscar-kategorien ”Bedste Fremmedsprogede Feature”. Det blev besluttet af den norske Oscar-komité i tirsdags.

””Bølgen” er Norges, men også Nordens, første katastrofefilm og med et velskrevet manuskript, en fremragende instruering og fantastiske skuespilpræstationer er den norske komité sikker på, at filmen nok skal gøre indtryk i Oscar- kapløbet,” siger Sindre Guldvog, CEO i det norske Filminstitut og medlem af den norske Oscar-komité.

Martin Sundland og Are Heidenstrøms produktion af ”Bølgen” for Fantefilm Fiksjon er baseret på rigtige hændelser, hvor tsunamien i Norges Tafjord den 7. april 1934 var årsag til 40 menneskers død. I John Kåre Raake og Harald Rosenløw Eeg oprindelige manuskript, er historien ved at gentage sig i Geiranger Fjord, hvor en geolog indser, at der er 10 minutter til katastrofen indtræffer.

Copenhagen Film Fund er stolt over at have støttet en film af denne kaliber og ønsker filmen al held og lykke med udtagelsen.

”Bølgen” har amerikansk præmiere under Toronto International Film Festival (10. – 20. september 2015). Læs mere her.