DET SKER NU

 

Copenhagen Film Fund tilbage på Venedig Film Festival

02 aug 2016, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

Venedig Film Festival, den ældste filmfestival i verden, har netop offentliggjort deres line up til dette års festival, der starter den 31. august. Som den eneste spillefilm med dansk islæt til den prestigefulde hovedkonkurrence er Amat Escalantes spillefilm "La Región Salvaje" udtaget.

Copenhagen Film Fund investerede sidste år 750.000 DKK i den talentfulde mexicanske instruktørs film og er nu stolt over at se den udtaget til konkurrencen om Den Gyldne Løve ved Venedigs 73. filmfestival.

"La Region Salvaje" blander realisme og fantasi og gør stor brug af visuelle effekter. Fondens investering sikrede dansk kreativ arbejdskraft i filmen, idet filmens visuelle og digitale effekter blev lavet af Peter Hjort (Lars von Trier’s VFX supervisor) og i de danske VFX-selskaber The Gentleman Broncos og Ghost VFX. Herudover var en del af hovedholdet bag kameraet også fra Danmark. Fonden har stor tiltro til filmen og ønsker holdet bag et stort tillykke og held og lykke i konkurrencen.

Det er anden gang, Fonden har fornøjelsen af at deltage i Venedig Film Festival. Sidste år var det den amerikanske storfilm ”The Danish Girl”, som Fonden har investeret seks millioner i, der var udtaget til hovedkonkurrencen. Vi håber det er et mønster, der vil gentage sig fremover.

 

Danskere på centrale poster
Filmen er finansieret som en mexicansk-dansk-fransk-norsk-tysk co-produktion med Katrin Pors fra Snowglobe og Katja Adomeit fra Adomeit Film som danske co-producenter. Herudover er en række andre centrale poster på produktionen også besat af danskere – heriblandt Manuel Alberto Claro som fotograf, Jacob Schulsinger som klipper, Peter Hjort som visual effects supervisor, mens Ghost VFX og The Gentlemen Broncos står for filmens visuelle effekter.

Amat Escalante vandt i 2013 prisen for bedste instruktør i Cannes Film Festivals hovedkonkurrence for hans forrige film "Heli”.

"La Region Salvaje" udspiller sig i en lille landsby i det mexicanske lavland, hvor et ungt par kæmper for at holde sammen på deres forhold. Da en mystisk kvinde melder sin ankomst, bliver deres virkelighed forandret for evigt.

Filmen har foruden Copenhagen Film Funds investering opnået dansk finansiering fra Det Danske Filminstitut på to millioner kr.

Læs mere om ”La Region Salvaje” her.