DET SKER NU

 

Dansk premiere på Oscar-shortlisted animationsfilm

26 jan 2017, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

Den smukke 2D-animerede spillefilm ”Long Way North” har i dag dansk premiere på International Animation Film Festival VOID i København. Filmen er lavet i samarbejde mellem det danske animationsselskab Nørlum og franske Sacrebleu Production og Maybe Movies.

Siden verdenspremieren sidste år har ”Long Way North” vundet en lang række internationale priser, været shortlisted til en Oscar og er senest blevet nomineret til den prestigefyldte amerikanske Annie Award i kategorien Best Independent Animated Feature.

Bag filmens danske stemmer findes store navne som Lars Mikkelsen, Mikkel Boe Følsgaard og Lars Brygmann – få en smagsprøve i traileren nedenfor.

 

Et levendegjort maleri
Ifølge medejeren af Nørlum, Claus Toksvig, er det filmens markant anderledes udtryk, der har vækket den internationale animationsbranchens opmærksomhed og begejstring.

Long Way North har en helt unik stilart, lidt som et maleri som bliver levendegjort, hvilket filmkritikere og professionelle fra Animationsbranchen er meget betaget af. Og så fortæller den en konkret historie om mod og ære. Vi har helt klart en større frihed til at udforske forskellige visuelle stilarter her end for eksempel de største animationsstudier, hvor deres brand og merchandise hænger 100% sammen med en genkendelighed, der forventes af alle,” fortæller han.

Filmen er en velspundet coming-of-age fortælling om den eventyrlystne unge pige Sasha fra det 19. århundredes russiske aristokrati, der tager på en ekspedition mod det kolde nord for at finde sin forsvundne bedstefar, en berømmet opdagelsesrejsende.

 

Vokseværk
Nørlum startede op i Viborg i 2010 med fem ansatte. I dag har de oprettet endnu en afdeling i København, har 37 animatorer tilknyttet og to år i træk haft en produktion med i Oscar-opløbet – først med ”Song of The Sea” og i år med ”Long Way North”.

Den positive modtagelse af deres seneste film har affødt flere nye internationale samarbejder. Claus Toksvig kan dog ikke afslører, hvilke konkrete projekter de arbejder på i øjeblikket, kun at det er med et af de største animationsstudier i USA.

Copenhagen Film Funds investering i ”Long Way North” skete i tråd med etableringen af Nørlums afdeling i København i 2014, hvor de ansatte 10 animatorer til opgaven.

Foruden Copenhagen Film Funds investering har "Long Way North" opnået dansk støtte fra Det Danske Filminstitut, Den Vestdanske Filmpulje og DR. SF Film står for dansk distribution.

Læs mere om filmen her.