DET SKER NU

 

DANSK TV-PREMIERE: GREYZONE HØSTER FLOTTE SEERTAL I BÅDE DANMARK OG SVERIGE

12 mar 2018, Posted by Liv Saalbach Holse in Uncategorized

I går rullede tredje afsnit af den dansk-svenske spændingsserie GREYZONE over skærmene i de danske hjem. På trods af blandede reaktioner fra danske anmeldere, har seerne taget godt imod GREYZONE.

I Danmark havde premiereafsnittet et seertal på 611.000 og en vurdering på 4,1 ud af 5 hos TV2's seere. En flot præstation i betragtning af den hårde konkurrence fra DR's dramaserie LIBERTY, som bliver sendt på sammen tid søndag aften.

I Sverige, hvor optimismen var endnu større, slog første afsnit seerrekord på streamingtjenesten Cmore og er dermed den mest sete tv-serie på sin premieredag nogensinde. Også anmelderne i Sverige har de seneste uger strøet om sig med stjerner og rosende ord om GREYZONE. Aftonbladet, TVdags og Expressen beskriver den som "fantastisk", "fængslende" og "super vellykket".

Copenhagen Film Fund er stolt af at have været en del af denne dansk-svenske co-produktion, som af tv-seriens internationale salgsagent ITV Studios spås stor succes i udlandet. En investering på 3,5 mio. kr. fra fonden har medvirket til, at en stor del af produktionen er blevet indspillet i København og bragt et skandinavisk stjernecast med Birgitte Hjort Sørensen i spidsen til den danske hovedstad.

Jeg var om bord allerede efter at have læst første afsnit! Jeg kunne mærke, at der var høje ambitioner bag historien, som var gennemarbejdet ned til mindste detalje. Jeg vil vove at påstå, jeg aldrig har fået præsenteret så grundigt et stykke arbejde før," fortæller Birgitte Hjort om hendes første bekendtskab med GREYZONE i et interview med Copenhagen Fil Fund. Læs også, hvorfor den danske skuespillerinde foretrækker at arbejde på en dansk frem for en amerikansk produktion i interviewet her.